Ikke  ;-)


Me...

Ik ben Walter D'Amico en heb op 24 maart 1965 het levenslicht gezien te Genk (België).

Mijn ouders, Maria-Jesus Blanco (18/05/1944, Baracaldo - Spanje, in memoriam 20/06/2014 te Genk) en Francesco D'Amico  (21/11/1935, Marsala - Italië, in memoriam 17/05/2011 te Genk), hebben mij liefdevol en naar best vermogen opgevoed. Beide hebben ze ook een onuitwisbare indruk achtergelaten bij Anaïs.

Elke dag nog, dank ik ze voor al hun inspanningen en hun speciale aandacht voor verbondenheid en sterfelijkheid. Het lijken tegengestelden en toch kom je ze beiden in elkaar tegen.

Met de Italiaanse nationaliteit ben ik geboren en heb de Belgische nationaliteit verworven op mijn 18de verjaardag. Als tegenprestatie voor dit voorrecht heb ik mijn dienstplicht gedaan als onderofficier bij de gepantserde infanterie (storm-fuseliers) van het Bataljon Bevrijding te LeopoldsburgDe door hun gehanteerde wapen-kreet 'Superbia et Fidelitas' klinkt nog steeds zinderend na.

Vervolgens heb ik nog 10 jaar gediend in het reserve kader van het "Territoriaal Regiment der Lansiers". Ook hun slagzin 'Ab Origine Fortis' tracht ik hoog in mijn vaandel te dragen.


09/2018

Intro....

Na een tiental jaren als storingstechnicus in grote bedrijven zoals Ford Genk en Phillips Hasselt, heb ik in 2001, na de sluiting van Phillips Hasselt, de beslissing genomen om mij volledig en dus fulltime te storten op mijn passie TEACHING tennis.

Tijdens mijn reguliere loopbaan heb ik de opleidingen 'mini-tennisbegeleider' en 'intiator' (IN) gevolgd.

Uiteraard zou ik mij steeds verder en blijvend moeten ontwikkelen in alle facetten om mijn leerlingen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Opleidingen 'Instructeur B (2002-VTV)' en 'Trainer A (2004-KNLTB)' volgden elkaar op. Een stevige kennisbasis om in de praktijk te toetsen. Mijn inzichten werden steeds groter en mijn werkveld steeds ruimer.

Mijn verlangen naar kennis en ervaring werd steeds groter. Ik volgde jaarlijks minimaal 2 bijscholingen in binnen -en buitenland én tevens nam ik deel aan opleidingen in andere sporten (voetbal, zwemmen en volleybal). 

In 2008 engageerde ik mij voor een 2 jaar durend intensieve professionele opleiding 'Tennistrainer B' waar ik met veel enthousiasme naartoe ben gegaan én met succes voltooide! 

Een dankwoord voor allen die hieraan meegewerkt en het mogelijk gemaakt hebben. Speciaal dankwoord voor Sandra die daar het meest heeft onder 'geleden' door mijn vele uren 'afwezigheid'! Zonder haar onvoorwaardelijke steun was het niet mogelijk geweest!

Daluren...

Tijdens de 'daluren' van 2002 tot 2005 heb ik ook nog een 3-jarige graduaat opleiding  'Bedrijfsmanagement - Marketing' met succes afgerond. De commerciële kernconcepten opgedaan in deze opleiding heb ik veelvuldig als fulltime trainer in de praktijk kunnen gebruiken.

Momentum ~

De opofferingen/inspanningen om mij steeds verder te ontwikkelen hebben hun tol geëist.

Mijn gezin vroeg mij op een bepaald moment, om mijn aandacht te heroriënteren en deze wijze raad heb ik niet in de wind geslagen. Het gevolg was dat ik met het fulltime lesgebeuren ben gestopt in 2011. Mijn passie ben ik blijven doen maar in een veel beperktere mate, meer bepaald als 'vrijwillige lesgever'.

Voor Anaïs moest ik ook een adequate trainingsomgeving vinden om haar niveau optimaal te blijven ontwikkelen en is de samenwerking in 2011 met TC Boneput begonnen.

De privétrainingen (tennis, conditie, tactiek en mentaal) van Anaïs heb ik steeds zelf gedaan. Ik besef dat het niet de gemakkelijkste keuze is geweest, maar in ons geval de enige betaalbare optie. 

In 2014 is TC Boneput nog slechts 1/5 van de Kim Clijsters Sport & Health Club en het trainingsgebeuren valt nu onder de Kim Clijsters Academy met als director Carl Maes.

In 2015 heb ik een opfrissingscursus bij de VDAB gevolgd om terug volwaardig te kunnen solliciteren op de arbeidsmarkt. Dit heeft geleid in 2016 tot een job als onderhoudstechnieker voor liften voor Leysmans Liften uit Peer. 

Begin 2017 ben ik bij Graco te Maasmechelen aan de slag geraakt als Technical Support.

Deze functie vergt het uiterste van mijn vaardigheden op technisch (duizenden producten), communicatief (6 talen) en sociaal vlak (uitgesproken persoonlijkheden in het team). Het is een boeiende uitdaging en ik zal zeker 5 jaar nodig hebben voordat ik mijn plaats als volwaardig lid van het team mag innemen.

In de zomer van 2017 heeft Anaïs gekozen voor andere prioriteiten gekozen ipv verder te tennissen, met de hoop om de draad in 2018 terug op te pikken.

We zijn inderdaad terug gestart en 6 maanden goed gewerkt, maar zijn gestruikeld bij de start van het zomerseizoen 2018.

De motivatie en het financiële draagvlak was niet groot genoeg om door te zetten. Hopelijk ga ik haar ooit nog zien tennissen in competitieverband en of regionale toernooien ongeacht op welk niveau, want sport brengt mensen samen.

Op naar de volgende uitdaging...

Persoonlijke visie...

Mijn kennis en ervaring inzetten om:

  • een leefomgeving waarborgen waarin ik, samen met mijn gezin en persoonlijke relaties, de tijd en ruimte neem om te kunnen genieten van, met en door elkaar
  • een leeromgeving te scheppen waarin ik mezelf steeds verder zal ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak 
  • een bijdrage te leveren waar en wanneer deze bijdrage nodig blijkt én het een meerwaarde betekent
  •  Anaïs (2001) de middelen en mogelijkheden aan te bieden om haar ontwikkeling optimaal te begeleiden en aspiraties te realiseren

Professionele visie...

Als trainer/coach


  • Mijn kennis, gedrevenheid en ervaring in dienst te stellen van iedereen en van elk niveau, die zich wil ontwikkelen.
  • Elke speler in zijn of haar beleving zowel op technisch, tactisch, fysisch als op mentaal vlak datgene mee te geven dat nodig is om steeds dichter bij zijn of haar doelen te geraken.
  • Elke ouder bijstaan met relevante informatie bv. mbt

            belang van ontwikkeling vs resultaten,

            de verschillende ontwikkelingsfasen die een kind doorloopt, 

            de windows of opportunity op basis van biologische leeftijd vs                               kalenderleeftijd,

            de leerprincipes (snelheid-stijl-niveaus) dat bij elk kind/volwassene                         verschilt,

            de waarde van competitie ifv van hun kind

Mijn 'mindmap' in pdf format (2006) even onder het stof gehaald om mijn 'coaching philosophyte duiden, ga binnenkort een update publiceren :-)


"The sky isn't the limit, your limiting beliefs are.
Dream big, take action and make your dream come true!"

-Walter D'Amico-Ikke (06/2016)

"PASSION without Commitment cannot, a Life without Love cannot, Commit to Love and Live a Life with PASSION"

-Walter D'Amico-Terug naar boven


Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)

Sidebar....NIEUWE look klik op KidsTennis - BLOG....


HOTSPOTS


*Mijn kijk op ...
Hoe kijk ik tegen de gangbare voorstellingen aan?

. De spelende mens
. Inspiratie
. Mijn kijk op gevolgde bijscholing, opleiding, ervaringen,..


* Mijn Blog KidsTennis
Een blog voor ouders/trainers van KidsTennissers


* Mijn Blog TennisGids
Een blog met tips & tricks voor de recreationele tennisser


*Mijn palmares
Waar heb ik mijn ervaringen opgedaan en mijn prestaties neergezet


*Gelezen boeken
Interessante literatuur die ik aanbeveel


*Opleidingen
De opleidingen die ik gevolgd heb of nog ga volgen...


*Tennis Teaching
Het gedeelte voor tennislesgevers/trainers. Welke methodiek pas ik toe, welke aandachtspunten zijn belangrijk op welk niveau,...


*Gevolgde bijscholingen
De bijscholingen die ik gevolgd heb of nog ga volgen...


*Ontwikkeling Anaïs
Uitgebreid video archief mbt de algemene en sportieve ontwikkeling van Anaïs