Ikke  ;-)


Me...

Ik ben Walter D'Amico en heb op 24 maart 1965 het levenslicht gezien te Genk (België).

Mijn ouders, Maria-Jesus Blanco (18/05/1944, Baracaldo - Spanje, in memoriam 20/06/2014 te Genk) en Francesco D'Amico  (21/11/1935, Marsala - Italië, in memoriam 17/05/2011 te Genk), hebben mij liefdevol en naar best vermogen opgevoed. Beide hebben ze ook een onuitwisbare indruk achtergelaten bij Anaïs.

Elke dag nog, dank ik ze voor al hun inspanningen en hun speciale aandacht voor verbondenheid en sterfelijkheid. Het lijken tegengestelden en toch kom je ze beiden in elkaar tegen. Vooral van mijn moeder heb ik het geloof en de aanvaarding in het lot meegekregen.

Met de Italiaanse nationaliteit ben ik geboren en heb de Belgische nationaliteit verworven op mijn 18de verjaardag. Als tegenprestatie voor dit voorrecht heb ik mijn dienstplicht gedaan als onderofficier (SGT) bij de stormfuseliers van het Bataljon Bevrijding te LeopoldsburgDe door hun gehanteerde wapen-kreet 'Superbia et Fidelitas' klinkt nog steeds zinderend na.

Vervolgens heb ik nog 10 jaar gediend in het reserve kader (1ste SGT) van het "Territoriaal Regiment der Lansiers". Ook hun slagzin 'Ab Origine Fortis' tracht ik hoog in mijn vaandel te dragen.


Oostende

09/2022

Intro....

Na een tiental jaren vooral als storingstechnicus in grote bedrijven zoals Ford Genk en Phillips Hasselt, heb ik in 2001, na de sluiting van Phillips Hasselt, de beslissing genomen om mij volledig en dus fulltime (2001-2011) te storten op mijn passie TEACHING tennis.

Tijdens mijn loopbaan als werknemer heb ik de opleidingen 'mini-tennisbegeleider' en 'intiator' (INI) gevolgd.

Uiteraard zou ik mij steeds verder en blijvend moeten ontwikkelen in alle facetten om mijn leerlingen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Opleidingen 'Instructeur B (2002-VTV)' en 'Trainer A (2004-KNLTB)' volgden elkaar op. Een stevige kennisbasis om in de praktijk te toetsen. Mijn inzichten werden steeds groter en mijn werkveld steeds ruimer.

Mijn verlangen naar kennis en ervaring werd steeds groter. Ik volgde jaarlijks minimaal 2 bijscholingen in binnen -en buitenland én tevens nam ik deel aan opleidingen in andere sporten (voetbal, zwemmen en volleybal). 

In 2008 engageerde ik mij voor een 2 jaar durend intensieve professionele opleiding 'Tennistrainer B' waar ik met veel enthousiasme naartoe ben gegaan én met succes voltooide! 

Een dankwoord voor allen die hieraan meegewerkt en het mogelijk gemaakt hebben. Een project van deze omvang is nooit haalbaar zonder een aantal bijzondere mensen die je erbij ondersteunen.

Daluren...

Tijdens de 'daluren' van 2002 tot 2005 heb ik ook nog een 3-jarige graduaat opleiding  'Bedrijfsmanagement - Marketing' met succes afgerond. De commerciële kernconcepten opgedaan in deze opleiding heb ik veelvuldig als fulltime trainer in de praktijk gebruikt.

Momentum ~

De opofferingen/inspanningen om mij steeds verder te ontwikkelen eisten hun tol. Mijn gezin had nood aan een heroriëntatie van mijn professionele loopbaan.

Ik ben met het fulltime lesgeven gestopt in 2011. De vrij gekomen tijd heb dan ten volle benut om Anaïs persoonlijk te begeleiden tot 2016.

Sinds 2016 heb ik mij slechts 1 á 2 avonden nog geëngageerd om vooral beginnende volwassenen te introduceren in de tennissport. Tot 2018 voor Sporta Herk en tot 2022 voor TC Zelem.

Voor een overzicht van mijn opleidingen, palmares, literatuur, enz. kan je onder HOTSPOTS (zie in de kolom rechts op de pagina) op de linken klikken.

Vanaf deze winter 2022-2023 engageer ik mij om voor C'mon Tennis Academy de recreanten te begeleiden naar eeuwige roem. ;-)
Persoonlijke visie...

Mijn kennis en ervaring inzetten om:

  • een leefomgeving te waarborgen waarin ik, samen met mijn naasten en persoonlijke relaties, de tijd en ruimte neem om te kunnen genieten van, met en door elkaar
  • een leeromgeving te scheppen waarin ik mezelf steeds verder zal ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak 
  • een bijdrage te leveren waar en wanneer deze bijdrage nodig blijkt én het een meerwaarde betekent of tenminste een behoefte invult

Professionele visie...

Als trainer/coach

  • Mijn kennis, gedrevenheid en ervaring in dienst te stellen van iedereen en van elk niveau, die zich wil ontwikkelen.
  • Elke speler in zijn of haar beleving zowel op technisch, tactisch, fysisch als op mentaal vlak datgene mee te geven dat nodig is om steeds dichter bij zijn of haar doelen te geraken.
  • Elke ouder bijstaan met relevante informatie bv. mbt

            belang van ontwikkeling vs resultaten,

            de verschillende ontwikkelingsfasen die een kind doorloopt, 

            de windows of opportunity op basis van biologische leeftijd vs                               kalenderleeftijd,

            de leerprincipes (snelheid-stijl-niveaus) dat bij elk kind/volwassene                         verschilt,

            de waarde van competitie ifv van hun kind

Mijn 'mindmap' in pdf format (2006) even onder het stof gehaald om mijn 'coaching philosophyte duiden, ga binnenkort een update publiceren :-)

Als werknemer

  • Mijn kennis, gedrevenheid en ervaring in dienst te stellen om mijn functie zo optimaal mogelijk uit te oefenen in het kader van de normen en waarden die gangbaar zijn in het bedrijf.
  • Elke collega te respecteren en te ondersteunen zo goed als ik kan.
  • Elke klant bij te staan met relevante en correcte informatie.

Ikke (07/2022)

"PASSION without Commitment cannot,

a Life without Love cannot, 

Commit to Love and Live a Life with PASSION"

-Walter D'Amico-


         "The way to change your Performance 

Permanently and Positively is to change your PERCEPTION!"

-Walter D'Amico-Terug naar boven


Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)

Sidebar....NIEUWE look klik op KidsTennis - BLOG....


HOTSPOTS


*Mijn kijk op ...
Hoe kijk ik tegen de gangbare voorstellingen aan?

. De spelende mens
. Inspiratie
. Mijn kijk op gevolgde bijscholing, opleiding, ervaringen,..


* Mijn Blog KidsTennis
Een blog voor ouders/trainers van KidsTennissers


* Mijn Blog TennisGids
Een blog met tips & tricks voor de recreationele tennisser


*Mijn palmares
Waar heb ik mijn ervaringen opgedaan en mijn prestaties neergezet


*Gelezen boeken
Interessante literatuur die ik aanbeveel


*Opleidingen
De opleidingen die ik gevolgd heb of nog ga volgen...


*Tennis Teaching
Het gedeelte voor tennislesgevers/trainers. Welke methodiek pas ik toe, welke aandachtspunten zijn belangrijk op welk niveau,...


*Gevolgde bijscholingen
De bijscholingen die ik gevolgd heb of nog ga volgen...


*Ontwikkeling Anaïs
Uitgebreid video archief mbt de algemene en sportieve ontwikkeling van Anaïs