Ikke  ;-)


Me...

Ik ben Walter D'Amico en heb op 24 maart 1965 het levenslicht gezien te Genk (België).

Maria-Jesus Blanco (18/05/1944, Baracaldo - Spanje, in memoriam 20/06/2014 te Genk)

en Francesco D'Amico  (21/11/1935, Marsala - Italië, in memoriam 17/05/2011 te Genk) 

zijn mijn ouders, die mij liefdevol en naar best vermogen, hebben groot gebracht en mij steeds hebben gesteund ook in moeilijke tijden. Ik zal ze in mijn hart doen verder leven.

Ben geboren met de Italiaanse nationaliteit en heb de Belgische nationaliteit verworven op mijn 18de verjaardag. Als tegenprestatie voor dit voorrecht heb ik mijn dienst gedaan als onderofficier (sectie-cdt) bij de gepantserde infanterie (stormfusiliers) van het Bataljon Bevrijding te Leopoldsburg.

De gehanteerde wapenkreet 'Superbia et Fidelitas' van het Bataljon Bevrijding is (na vele jaren pas beseft) een sterke persoonlijkheidskenmerk van mij. Als voorbeeld om dit te onderstrepen heb ik nog 10 jaar gediend in het reserve kader van het Teritoriaal Regiment der Lansiers. Ook hun slagzin 'Ab Origine Fortis' tracht ik hoog in mijn vaandel te dragen.


Samen met Anaïs (04/2016)

Intro....

Na een tiental jaren als storingstechnicus in grote bedrijven zoals Ford Genk en Phillips Hasselt, heb ik in 2001, na de sluiting van Phillips Hasselt, de beslissing genomen om mij volledig  en dus fulltime over te geven aan mijn passie TEACHING tennis.

Tijdens mijn reguliere loopbaan had ik de opleidingen 'mini-tennisbegeleider' en 'intiator' gevolgd, dus leek het mij een goede beslissing om de stap te zetten naar tennislesgever.

Uiteraard zou ik mij steeds verder en blijvend moeten ontwikkelen in alle facetten om mijn leerlingen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Opleidingen 'Instructeur B (2002-VTV)' en 'Trainer A (2004-KNLTB)' volgden elkaar op. Een stevige kennisbasis om in de praktijk te toetsen. Mijn inzichten werden steeds groter en mijn werkveld steeds breder.

Mijn verlangen naar kennis en ervaring werd steeds groter. Ik volgde jaarlijks minimaal 2 bijscholingen in binnen -en buitenland én tevens nam ik deel aan opleidingen in andere sporten (voetbal, zwemmen en volleybal). 

In 2008 engageerde ik mij voor een 2 jaar durend intensieve professionele opleiding 'Tennistrainer B' waar ik met veel enthousiasme naartoe ben gegaan én met succes voltooide! 

Een dankwoord voor allen die hieraan meegewerkt en het mogelijk gemaakt hebben. Speciaal dankwoord voor Sandra die daar het meest heeft onder 'geleden' door mijn vele uren 'afwezigheid'! Zonder haar onvoorwaardelijke steun was het niet mogelijk geweest!

Daluren...

Tijdens de 'daluren' van 2002 tot 2005 heb ik ook nog een 3-jarige graduaatsopleiding  'Bedrijfsmanagement - Marketing' met succes afgerond. De commerciële kernconcepten opgedaan in deze opleiding heb ik veelvuldig als fulltime trainer in de praktijk kunnen gebruiken.

Het onderwerp van mijn thesis 'Sportsponsoring op lokaal niveau' ligt natuurlijk volledig in de lijn van mijn interesses. Misschien zal dit super interessant onderwerp mij in mijn nadagen aanzetten tot een wending in mijn tijdsbesteding.

Momentum ~

De opofferingen/inspanningen om mij steeds verder te ontwikkelen hebben hun tol geëist. Mijn gezin vroeg mij op een bepaald moment, om mijn aandacht te heroriënteren en deze wijze raad heb ik niet in de wind geslagen. Het gevolg was dat ik met het fulltime lesgebeuren ben gestopt in 2011. Mijn passie ben ik blijven doen maar in een veel beperktere mate, meer bepaald als 'vrijwillige lesgever'.

Voor Anaïs moest ik ook een adequate trainingsomgeving vinden om haar niveau optimaal te blijven ontwikkelen en is de samenwerking in 2011 met TC Boneput begonnen. De privétrainingen (tennis, conditie, tactiek en mentaal) van Anaïs heb ik steeds zelf gedaan. Ik besef dat het niet de gemakkelijkste keuze is geweest, maar in ons geval de enige betaalbare optie. 

In 2014 is TC Boneput nog slechts 1/5 van de Kim Clijsters Sport & Health Club en het trainingsgebeuren valt nu onder de Kim Clijsters Academy met als director Carl Maes.

In 2015 heb ik een heropfrissingscursus gevolgd als onderhoudstechnieker om terug actief te worden op de arbeidsmarkt en heb het jaar nadien (2016) één jaar als onderhoudstechnieker liften voor Leysmans Liften uit Peer gewerkt.

In 2017 ben ik bij Graco als Technical Support in Maasmechelen 'verzeild' geraakt. Deze functie vergt het uiterste van mijn vaardigheden op technisch, communicatief en sociaal vlak. Het is een boeiende uitdaging en ik zal er zeker 5 jaar, in een nine to five rooster, mijn handen aan vol hebben.

Deze job zal ik dan weer als 'speelbasis' gebruiken om mijn andere activiteiten te kunnen ontplooien.

In de zomer van 2017 heeft Anaïs gekozen voor andere prioriteiten en hopelijk zal ons tennisavontuur opnieuw van start gaan in 2018.

Op naar het volgend avontuur...

Persoonlijke visie...

Mijn kennis en ervaring inzetten om:

  • een leefomgeving waarborgen waarin ik, samen met mijn gezin en persoonlijke relaties, de tijd en ruimte neem om te kunnen genieten van, met en door elkaar
  • een leeromgeving te scheppen waarin ik mezelf steeds verder zal ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak 
  • een bijdrage te leveren waar en wanneer om deze bijdrage gevraagd wordt én het een meerwaarde betekent
  •  Anaïs (2001) de middelen en mogelijkheden aan te bieden om haar ontwikkeling optimaal te begeleiden en aspiraties te realiseren

Professionele visie...

Als trainer/coach


  • Mijn kennis, gedrevenheid en ervaring in dienst te stellen van iedereen en van elk niveau, die zich wil ontwikkelen.
  • Elke speler in zijn of haar beleving zowel op technisch, tactisch, fysisch als op mentaal vlak datgene mee te geven dat nodig is om steeds dichter bij zijn of haar doelen te geraken.
  • Elke ouder bijstaan met relevante informatie bv. mbt

            belang van ontwikkeling vs resultaten,

            de verschillende ontwikkelingsfasen die een kind doorloopt, 

            de windows of opportunity op basis van biologische leeftijd vs                               kalenderleeftijd,

            de leerprincipes (snelheid-stijl-niveaus) dat bij elk kind/volwassene                         verschilt,

            de waarde van competitie ifv van hun kind

Mijn 'mindmap' in pdf format (2006) even onder het stof gehaald om mijn 'coaching philosophyte duiden, ga binnenkort een update publiceren :-)


Als sportmakelaar (work in progress, dus niet effectief)

Met SvSS (Synergie via Sportsponsoring) wil ik opkomende talenten, die ondersteuning nodig hebben, matchen met ondernemers die een kosteneffectief medium willen inzetten om hun commerciële doelen te bereiken

Kosteneffectief

Sportsponsoring via SvSS is scherpschieten => zeer accuraat <= kosteneffectief want je raakt enkel de roos!

In tegenstelling tot andere reclamemedia waar je ook treft => precisie <= niet kosteneffectief want je raakt de hele schietschijf!

"The sky isn't the limit, your limiting beliefs are.
Dream big, take action and make your dream come true!"

-Walter D'Amico-Ikke (06/2016)

"PASSION without Commitment cannot, a Life without Love cannot, Commit to Love and Live a Life with PASSION"

-Walter D'Amico-Terug naar boven


Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)

Sidebar....NIEUWE look klik op KidsTennis - BLOG....


Hotspots

* Mijn Blog KidsTennis
Een blog voor ouders/trainers van KidsTennissers

* Mijn Blog TennisGids
Een blog met tips & tricks voor de recreationele tennisser

*Mijn palmares
Waar heb ik mijn ervaringen opgedaan en mijn prestaties neergezet

*Gelezen boeken
Interessante literatuur die ik aanbeveel

*Opleidingen
De opleidingen die ik gevolgd heb of nog ga volgen...

*Tennis Teaching
Het gedeelte voor tennislesgevers/trainers. Welke methodiek pas ik toe, welke aandachtspunten zijn belangrijk op welk niveau,...

*Gevolgde bijscholingen
De bijscholingen die ik gevolgd heb of nog ga volgen...

*Ontwikkeling Anaïs
Uitgebreid video archief mbt de algemene en sportieve ontwikkeling van Anaïs

*VTV-selecties
De verschillende trajecten die spelers kunnen volgen via de VTV

*Mijn kijk op ...
Hoe kijk ik tegen de gangbare voorstellingen aan?

. De spelende mens
. Inspiratie
. Mijn kijk op gevolgde bijscholing, opleiding, ervaringen,..