Andere kijk op ...


Waarom een 'andere kijk...'? Omdat ik mijn jarenlange ervaring (+20) nog weinig gelijkgestemde heb ontmoet en vandaar lijkt het mij interessant om mijn 'stem' te laten horen. ;-)

Klik op 'Out of My Comfortzone' voor mijn kijk op andere onderwerpen zoals; educatie, economie, energy en ecologie.

Spelende Mens
Tennis Teaching
Opleidingen,bijscholingen
Inspiratie
Motivatie
Out of My Comfortzone


Andere kijk op de 'Spelende Mens'

Een andere kijk op tennis, spruit voort uit het holistisch (totaalaanpak) concept, waar ik absoluut achter sta! De grondlegger (bij mij) van dit gedachtegoed is Tony Robbins.

Deze man heeft weinig of niets te maken met tennis-training (zover ik weet), maar weet veel over wat mensen aanzet tot of net niet aanzet tot actie.

Hij is tot de conclusie gekomen dat er 6 behoeften bestaan ongeacht wie je bent, wat je doet en op welke plaats op aarde je leeft. Het invullen van deze behoeften op een gebalanceerde wijze geeft iedereen de kans om zich goed in zijn vel te voelen en gelukkig te worden.

De (tennis)speler of de spelende mens dient dan ook deze 6 behoeften optimaal in te vullen om zijn/haar potentieel te realiseren!

Klik hier voor het artikel dat dit gedachtegoed vertaald naar het tennis Andere kijk op 'Tennis Teaching'

Tennisles geven is nog te dikwijls een 'leerling luistert naar lesgever' gegeven. Hij/zij luistert naar een waterval van (te)veel aandachtspunten - hopelijk begeleid door een aangepaste demonstratie - en moet dan even later de aankomende bal over het net slaan door alle 'tips' robotachtig te laten aflopen en hopen dat het na een poosje beter gaat, wat dan meestal ook gebeurd als de lesgever zijn mond zou houden! Maar deze lesgever wilt zijn verloning natuurlijk verdienen en bij elke shot wordt de leerling nog eens 'gecorrigeerd' waardoor hij/zij het bos niet meer door de bomen ziet!!!

Dit proces wordt ettelijke malen herhaalt en de doorzetters zien na lang zwoegen en zweten uiteindelijk wel enige vooruitgang, net voldoende om gemotiveerd te blijven en het hele gebeuren opnieuw te ondergaan en doorstaan...

Hoe gek het ook klinkt, dit is ook wat de meeste cursisten verwachten en als er op een andere manier lesgegeven zou worden dan zijn ze in eerste instantie teleurgesteld, zelfs een beetje argwanend tegenover de lesgever! Zou die wel een diploma hebben, heeft hij wel enig idee wat tennis lesgeven aan beginners wel inhoudt?

Halverwege de 1ste les zie je duidelijk op de gezichten een :-) en merk je aan de intensiteit van de beleving dat al de vooroordelen (als die er waren) gesmolten zijn als sneeuw voor de zon! Je zal als lesgever ook een andere voldoening voelen door mee te genieten met je cursisten, niet door je meesterschap in kennis, maar door je meesterschap in begeleiding!

Als je niet meer 'prehistorisch' wilt lesgeven, maar eindelijk een leuke, moderne en efficiënte methodiek wilt toepassen in de toekomst en je meesterschap verleggen van weten naar voelen, verdiep je dan in de geheimen van de Game Based Approach!


Andere kijk op 'bijscholingen, ervaringen,..'

Klik hier en je kan mijn interpretatie bekijken over gevolgde opleidingen, bijscholingen, eigen ervaringen,... 

Andere kijk op 'Inspiratie'

* Have You Stopped Dreaming?* Isabel Allende vertelt over PASSIE

(voor Nederlandse vertaling ga naar WWW.TED.COM) en er zijn nog vele andere inspirerende verhalen/uiteenzettingen van de slimste mensen op onze aardbol en omstreken ;-))

* Deze jongen Gabriël heeft geen voeten en zijn droom is voetballen bij Barça!!! Als dit je niet inspireert dan ben je een plant!

* Deze video begeleid door de muziek van Eros Ramazotti geeft volgens mij de dualiteit aan waarin de mens zich voortdurend heen en weer geslingerd voelt...

het streven naar grote daden terwijl wij ons op de afgrond van de menselijkheid wanen...voor de één een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de ander de reden van opgave en moedeloosheid...

Andere kijk op 'Motivatie'

Motivational Quotes!

"The way to change your Performance Permanently and Positively is to change your Perception!"

-Walter D'Amico-


"What the mind of man can conceive and believe, it can achieve" 

 -Napoleon Hill-

 

 "One single idea may have greater weight than all the men, animals, and machines for a century."

- Ralph Waldo Emerson -

 

 "Imagine with all your mind,

Believe with all your heart,

Achieve with all your might"

(Unknown)

 

"Your destiny is forged through your character

Your character is molded by your habits

Your habits are made of your daily actions

Your actions are the realization of your words

Your words are governed by your thoughts

So what you think can become your destiny"

 - Walter D'Amico -

 

"Champions aren't made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them: A desire, a dream, a vision. They have to have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill."

- Muhammad Ali -