InterClub 2012


Hier vind je video's en artikels van de interclub met Anaïs voor TC De Boneput
R1-De Born
R3-Tennisdel
1/4F-TC Paal
R2- TC Tongeren
R4-TC Lanaken
1/2F-TC Boneput A


IC afdeling 2 poule D


Eindronde 1/2-Finale vs TC Boneput AVandaag zullen ze het zeer zwaar krijgen tegen hun trainingsmaatjes van de Boneput. Beide hoger geklasseerd en beide 2de jaars.
Hopelijk zullen het toch spannende wedstrijden worden en als het wat meevalt buiten in het zonnetje...

De enkels/singles zijn buiten doorgegaan bij droog zonnig weer, maar wind, veeeel wind...

Anaïs heeft dwingend gespeeld, maar niet voldoende rekening gehouden met de wind-omstandigheden. Aanvallend maar kreeg weinig scoringskansen. Gitte speelde slimmer, neutraliseerde veel en wachtte de onvermijdelijke fouten die moesten volgen...
Ben benieuwd naar de volgende ontmoeting onder normalere omstandigheden.

De wedstrijd van Rune en Lore was veel spannender in het scoreverloop. Uiteindelijk won Lore de wedstrijd verdiend.Enkele beelden van Anaïs vs Gitte

De dubbelwedstrijd ging binnen door en werd met de super-tiebreak gewonnen door de verdiende finalisten. Zij zullen het opnieuw tegen een team (Julie en Evie) van de Boneput moeten spelen in de finale te Bocholt...

De super-tiebreak van het dubbel


1/4-finale vs TC Paal

Een schitterende dag, ideaal tennisweder, zonnig en windstil. Anaïs speelt haar enkel zoals vanouds, zeer dominant en met knappe punten. Gitte doet haar best maar kan enkel maar toezien hoe Anaïs duidelijk te sterk is voor haar.

Rune speelt tegen Aurelie en kan in de eerste set geen oplossing vinden voor het zeer degelijk spel van haar tegenstander. In de 2de set komt ze wel 5-4 voor te staan, maar dan dwingt Aurelie haar spel weer op en wint de wedstrijd in 2 sets.

Voor de zoveelste keer zal het dubbel beslissend zijn en met duidelijke overwicht en slim spel wordt de ontmoeting met 2 tegen 1 gewonnen.Enkele beelden van Anaïs vs GitteEnkele beelden van het dubbel Anaïs & Rune vs Gitte & Aurelie
Ronde 4 vs TC LanakenDe eerste echte ontmoeting op het 'buiten'-gravel. Zonnig en droog maar met verraderlijke windstoten. Rune heeft een stevige tegenstander met Brandy en de score is wat overdreven, maar wel verdiend. Een duidelijke winst voor de tegenpartij.

Anaïs start wat 'flauwtjes', maar na de 2-2 maakt Samira weinig kans tegen de dwingende sturende shots. De 2de set begint zoals de eerste. Dan breekt bij een drivevolley de snaar van Anaïs en haar reserve-racket is ook buiten dienst. Ze krijgt het reserve-racket van haar maatje Rune, die wel 1 maatje groter is. Ze past zich redelijk aan het racket en wint verdiend de 2de set.

Het dubbelen zal opnieuw doorslaggevend zijn voor het behalen van de eindronde.
Nu blijkt het reserve-racket ook stuk te zijn (het kader) en dit wordt duidelijk nadat Anaïs 3 dubbele fouten slaat en vraagt om een ander racket. Dit maal komt Lore ons te hulp met haar 3de racket. Opnieuw een hele aanpassing, maar uiteindelijk winnen ze ook verdiend de 2de set.Ronde 3 vs TC Tennisdel

Eindelijk kunnen ze op 'normale' gravel buiten spelen. Het is te zeggen, ze speelden wel overdekt met kunstlicht, maar de wand stond open. Buiten scheen het zonnetje alhoewel wij op het terrasje in de schaduw zaten en met 7 graden het behoorlijk fris hadden. Rune speelde een degelijke partij totdat ze verschillende kansen ongedwongen de nek omwrong bij de stand van 4-1 in de 2de set. Anouk kreeg weer een beetje hoop en stukje bij beetje kon ze punt na punt binnenhalen en won de wedstrijd nog in de 3de set.

Anaïs speelde een zeer sterke partij tegen Sam met opnieuw zeer secure shots met voldoende variatie en tempo. Opnieuw heeft Anaïs haar nieuwe opslagbeweging verder verfijnt en zeer goed toegepast.

In het dubbel ging het opnieuw niet van een leien dakje, de eerste set verloren ze, speelden niet slim en te passief. In de 2de set speelden ze goed en mochten opnieuw de buit binnenhalen met de super tie-break die wel zeer spannend was (13-11).

AP: zwakke O2 rechtdoor of kort cross en dichter aansluiten aan het net
Ronde 2 vs TC Tongeren

Opnieuw speelde het (natte) weer een rol in deze ontmoeting. Gelukkig konden we beschikken over één binnenbaan. Rune heeft niet kunnen winnen van Ine. Ze speelde drukvol en nam telkens het initiatief maar dat is spelen op Ine' sterkten. Pas op het einde van de 2de set had ze de juiste strategie door, maar net te laat.

Anaïs speelde een sterke partij tegen Paulien, deze meid (1.72m), met nog weinig wedstrijdervaring, kon de precieze shots niet verwerken en moest toch ondanks een goede inzet de duimen leggen. Anaïs heeft haar nieuwe opslagbeweging zeer goed toegepast. Ook heeft ze regelmatig gevarieerd met serve en volley spel.

In het dubbel ging het ook niet van een leien dakje, de eerste set verloren ze, maakten ze geen gebruik van de kansen. In de 2de set schoten ze wakker en mochten de buit binnenhalen met de super tie-break.

AP: Als tegenstanders beide achter spelen dan veel door het midden en volley's x


Ronde 1 vs De Born

De ontmoeting was teleurstellend voor alle deelnemers (in mijn beleving) omdat ze niet echt vrij hebben kunnen spelen wegens de weersomstandigheden. Het regende, de ballen waren zwaar en het veld was hobbelig en vettig.

Zelfs Anaïs werd er wat moedeloos door, haar krachtige shots waren net niet precies genoeg en wist niet goed wat te doen om het tij te doen keren.

Ongeveer hetzelfde overkwam Rune. Gelukkig hebben ze zich wel kunnen uitleven tijdens het dubbel (droog weer) en moesten enkel door concentratieverlies in de super tie-break de winst nog uit handen geven.

AP:
1. positieve attitude en concentratie
2. tg meer in ruimtenood brengen ipv tijdnood vooral bij vettig ondergrond


Van interclub 2012 naar Opkomend Talent

Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)