Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Geldrop JRT*** (NL)
Finale Steden Team Tennis (NL)

Finale eredivisie TSRZ vs Rapitidas

Op 24maart werd in het Vrijetijdscentrum Best de finale gespeeld om de International Challenge Cup, een wedstrijd tussen de twee winnaars van de Eredivisie poules in seizoen 2012/2013

(alles over Steden Team Tennis vind je hier terug)

De algemene overwinning was na de ontmoeting duidelijk, maar ervoor niet zo, want TSRZ speelde niet met de sterkste opstelling. Wat we niet wisten was dat Rapitidas het net zo moeilijk had als wij om met de sterkste opstelling aan te treden.

Hieronder een samenvatting van de single van Anaïs vs Beau (eerste jaars U14)

Anaïs speelde niet super en kwam met 5-2 achter in de eerste set, maar kon de set toch nog winnen met een tie-break!

In de 2de set hetzelfde scenario maar kon deze keer het niet meer goedmaken.

Jeugd Rankings Toernooi *** Geldrop

Tabel M12 Geldrop JRT***

* Finale wedstrijd vs  Elsa Rauhe [3]

De 1ste liep Anaïs vlot uit naar 5-1. Ze liet enkele kansen liggen en Elsa kwam sterker opzetten. Bij een stand van 5-4 trilde de arm van spanning zo hard dat Elza enkele DF sloeg en alsnog de set weggaf met 6-4

In de 2de set hetzelfde scenario maar Anaïs deze keer de teugels stevig in handen en kreeg Elsa niet de kans om opnieuw terug te komen. Game, set, match & championship!

Proficiat Anaïs!

* 1/2-Finale wedstrijd vs  Eveline Derksen [6]

1ste set erover heen gewalst 6/1.

2de set speelde Eveline met veel risico en het lukte ook. Anaïs varieerde veel en ging dikwijls naar het net met goede approaches en netspel. Uiteindelijk moest Eveline duidelijk haar meerdere erkennen in Anaïs (wat ze met de glimlach na de wedstrijd ook toegaf) 6/4. Proficiat, nu op naar haar 1ste *** Finale.

* 1/4-Finale wedstrijd vs Sophie Wagemaker [2]

Dit meisje, linkshandig, heeft een goede indruk achtergelaten tijdens de poule wedstrijden. Dus ben ik benieuwd naar de ontmoeting.

Een leuke wedstrijd omdat Anaïs zich goed heeft aangepast en Sophie gaf Anaïs voldoende uitdaging om haar focus hoog te houden om de juiste shotkeuzes te maken met voldoende tempo. Een correcte uitslag 6/2-6/4.

* 2de poule wedstrijd vs Fleur Amperse (8)

Fleur als 8ste geplaatste was geen partij voor Anaïs, ondanks dat Anaïs meer fouten maakte dan ze gewend is.

De 1ste set ging vrij vlot na een aanpassingperiode. Fleur speelde relatief traag hoog en diep.

De 2de set was speelde Anaïs veel agressiever en door de grote foutenlast kon Fleur aanklampen. Bij een stand van 4-4, speelde Anaïs zich verdiend een 40-0 voorsprong en een scherpe aanval en approach werd uit onterecht uit geroepen. Dit bleek Anaïs toch wel aangegrepen te hebben (niet van haar gewoonte) en maakte dan 7 onnodig fouten achter elkaar waardoor de set alsnog naar Fleur ging.

De 3de set was éénrichtingsverkeer en ging verdiend naar Anaïs. Prima herpakt en proficiat!

* 1ste poule wedstrijd vs Eva van der Weegen

Dit toernooi kunnen we blijkbaar niet echt onder een gezond gesternte plaatsen. De vorige deelname werd Anaïs ziek en ditmaal is ze deelgenoot geworden van een auto ongeval, gelukkig enkel blikschade.

De wedstrijd was niet erg spannend, Anaïs speelde zeker in de eerste set nog met de bibber op het lijf vanwege het ongeval. Toen zij mij, na de verplichte administratie wegens het ongeval, terug zag ontdooide ze en kon zich terug concentreren op de wedstrijd.  Vlotte winst.