Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Brughia M12/1+

Tabel M12/2 Boneput

Finale in de HOOFDTABEL

DI GIROLAMI TILWITH (C+30/2)                  Gewonnen met : 6/0 - 6/1

Anaïs speelt zo drukvol en hoog tempo dat Tilwith (10 jaar) geen kansen krijgt. Veel directe punten en aces met haar opslag en terugslag. Tilwith kan het krachtverschil niet goed maken en daarom een vlotte winst.

1/2 Finale in de HOOFDTABEL

DEKORT FEBE (C+30/3)                            Gewonnen met : 6/2 - 6/7 (4) - 6/1

Een oude bekende vanuit de U10 reeks.

De 1ste set kan Febe niets beginnen tegen het spel van Anaïs.

In de 2de set kiest Anaïs minder goede oplossingen en loopt Febe snel uit naar een voorsprong van 5-2. Anaïs vecht terug en kan nog een tie-break uit de wacht slepen. Deze kan ze niet binnenhalen en gaat verdiend naar Febe.

De 3de set gaat Anaïs met de juiste shotkeuzes en speelpositie weer aan de slag en dan kan Febe geen antwoord vinden. De set en wedstrijd gaat verdiend naar Anaïs. Proficiat!

1/4 Finale in de HOOFDTABEL

WAGEMANS LING (C+30/3)                       Gewonnen met : 6/1 - 6/4

Deze wedstrijd is een goede opwarming voor Anaïs om weer wat wedstrijdritme op te doen. Ling (10 jaar) doet haar best maar komt toch een stuk te kort om Anaïs het echt moeilijk te maken.

Tabel DM14/3 Boneput [ACHONG DAEVENIA (40)  D'AMICO ANAIS (20)]

DEVILLE JULIE (25 ptn.) en PEETERS RUNE (15 ptn.) Gewonnen met : 6/0 - 6/0

Een perfecte wedstrijd. Veel druk, weinig fouten en goed samenspel!

Proficiat met je 2de finale van het weekend!

1/2-finale vs LEEN ANOUK (15 ptn) en MERTENS MARLISE (15 ptn)

Wedstrijd in 2 sets gewonnen maar niet zo vlotjes gespeeld. Beide meisjes moeten morgen in de finale betere shotkeuzes maken willen ze een goede kans maken op de eindoverwinning.

1/4-finale vs BEKKERS LIESE (15 ptn) en PALMAERS JASMINE  (10 ptn)

Deze meisjes doen hun best maar moeten toch hun meerderen erkennen. De uitslag 6/1- 6/3 is dan ook terecht.

Tabel DM12/3 Boneput [D'AMICO ANAIS (20)  en  DI GIROLAMI TILWITH (20)]

* Finale vs  VANDEWINKEL LOTTE (10 ptn.) VRIJSEN BENTE (10 ptn.)

Ook deze wedstrijd zijn de tegenstanders een maatje te klein. De eerste finale van het weekend is gewonnen.

* 1/2-finale vs BIELEN ROBIN (5 ptn.) en NOBEN REBECCA (5 ptn.)

Deze meisjes zijn echt niet opgewassen tegen Anaïs en Tilwith. Samen hebben ze slechts 10 ptn en dat geeft meteen ook het verschil aan.

Tabel M12/4 TCA

Na dit toernooi zal Anaïs hoogstwaarschijnlijk enkel nog bij de M14/4 spelen bij de Jeugdsterren.

* Finale vs  NULMANS LIEN (C+30/4)

Ook Lien traint in de groep waar Anaïs ook in traint op de Boneput. Ook tegen haar heeft ze niet eerder gespeeld.

Net zoals bij Pauline is Lien niet opgewassen tegen de overmacht van Anaïs. De 4de finale van het weekend is gewonnen met 6/0-6/0

* 1/2-finale vs  STOKBROEKX PAULINE (C+30/4)

Pauline traint in de groep waar Anaïs ook in traint op de Boneput. Desondanks hebben ze nog nooit tegen elkaar gespeeld.

De 1ste game begint Anaïs met 4 aces!

De toon was gezet en de wedstrijd heeft amper 40' geduurd met de warming-up 6/0-6/1.

Proficiat Anaïs, geen gemakkelijk opgave om geconcentreerd te blijven als het zo makkelijk gaat.

* 1/4-finale vs BOELEN SARA (C+30/4)

Deze wedstrijd is de moeite niet om een verslag van te maken. Sara heeft het nog steeds moeilijk om zich te blijven motiveren tegen sterke tegenstanders. Anaïs is 3 maatjes te groot geworden voor deze meid.

Tabel M12/1+ Brughia

* 1ste wedstrijd vs D'HAEN NIENKE (C+30)

1ste set is Anaïs een oplossing aan het zoeken voor de vastheid ook onder druk van Nienke en maakt geregeld een aanvallende fout. Deze set gaat dan ook naar Nienke.

In de 2de set maakt Anaïs deze fouten niet en slaat dan ook geregeld winners. Nienke is duidelijk niet gewend om niet aan de bal te geraken. Ze bepaald ook het ritme van de wedstrijd door na elk punt een 20" te wachten voor het starten van het volgend punt.

De 3de set is een thriller. Bij 5-3 voor Nienke kan Anaïs een 5-tal wedstrijdpunten wegwerken met nog altijd zeer aanvallend tennis. Bij de stand van 4-5 komt ze 30-0 voor en slaat ze een ace, dus 40-0... maar Nienke ziet de bal uit... Anaïs een beetje verbaasd van haar call slaat dan een DF. Volgend punt en hier gebeurd net hetzelfde... ace ...uit... dan DF. Anaïs kan dan de volgende 2 wedstrijdpunten wegwerken, maar de 8ste matchbal is raak voor Nienke.

Proficiat voor de spannende wedstrijd van meer dan 2h30'. Nienke haalt verder de 1/2 finale in de hoofdtabel!