Orient-Sittard D5
Orient-Sittard D6

5097 T.C. DE BONEPUT : ENKEL MEISJES 14 2. Weeknr : 35 (24/08/2013- 01/09/2013)

Bekijk tabel

Finale gewonnen met 6/4 - 6/2                                       zo 01/09/2013 09:30

vs VERHEES SAM (C+30/3)

De eerste keer dat ze tegen Sam mag spelen. Kennen elkaar van de groepstraining op de Boneput. Hopelijk krijgen we een goede en spannende wedstrijd te zien!

In de eerste set gaat het gelijk op door het hoge aantal DF door beide. Hierdoor konden ze geen van beide hun opslaggames winnen. Op het einde van de 1ste set zijn de opslagen van Anaïs wel van goede kaliber en dan wordt het verschil snel duidelijk. Sam doet haar best maar kan Anaïs niet meer bijbenen en gaat de toernooiwinst verdiend naar Anaïs.

AP:

* opslagpositie variëren

* topspinopslag meer boogtraject

1/2 Finale HOOFDTABEL  gewonnen met 7/5 - 6/1

PLESSERS ANOUK C+30/3

De eerste set ging spannend gelijk op. Anaïs kreeg haar opslag pas op het einde van de eerste set onder kontrole en toen ging het snel. Uiteindelijk vlotte winst. Proficiat!

AP:

* meer slice opslag gebruiken

1/4 Finale HOOFDTABEL gewonnen met 6/1 - 6/1

VAN BAELEN MIRTE C+30/3

Mirte de 2de in de ranking van de Volvo Tour was niet opgewassen tegen Anaïs. Beide meisjes hebben talloze DF geslagen maar als er een balwisseling was dan was het verschil duidelijk.

AP:

* beenactie voor/opwaarts bij opslag

5097 T.C. DE BONEPUT : ENKEL MEISJES 12 2. Weeknr : 35 (24/08/2013- 01/09/2013)

Finale gewonnen met 6/4 - 6/3                           zo 01/09/2013 11:00

vs DI GIROLAMI TILWITH (C+30/2)

Derde finale dat ze tegen elkaar spelen en ze spelen morgen ook voor de 2de keer samen de DM12/3 finale, bovendien spelen ze allebei morgen ook 3 finales!

Een goede wedstrijd met mooie punten van beide spelers. Anaïs heeft de finale M14/2 goed verwerkt en speelt heel gevarieerd met de nodige risico's. Toch heeft ze voldoende marge om de wedstrijd te kontroleren en toernooiwinst binnen te halen. Proficiat!

AP:

* meer tempo-variatie gebruiken

1/2 Finale  gewonnen  met 6/1 - 6/1

vs SEGNANA JULIE C+30/3

Anaïs heeft sterk gespeeld door Julie weinig of geen kansen te geven. Ook haar opslag was zeer dominant. Proficiat!

1/4 Finale  gewonnen met 6/1 - 6/0

vs VANDEWINKEL LOTTE C+30/4

Vlotte winst tegen Lotte die haar best deed ondanks dat ze weinig kans maakte. Proficiat!

5097 T.C. DE BONEPUT : DUBBEL MEISJES 12 3 Weeknr : 35 (24/08/2013- 01/09/2013)

Partner : DI GIROLAMI TILWITH (C+30/2 - 20 punten)

Finale gewonnen met 6/0 - 6/4

vs HEHALATU BRANDY  C+30/1 (25)  en NULMANS LIEN  C+30/4 (10)

De eerste set ging snel naar onze meisjes die de tegenstanders weinig kansen gaven. De tweede set ging spannend gelijk op en pas op het einde werd het verschil gemaakt. Proficiat met jullie verdiende overwinning!

1/2 Finale  gewonnen met 6/3 - 6/3

vs CREEMERS TINE C+30/4 (10) en STOKBROEKX PAULINE C+30/4 (10)

Deze wedstrijd is al pittiger en onze meisjes zijn niet echt op dreef maar houden het toch vrij kort en krachtig.

1/4 Finale gewonnen met 6/1 - 6/2

vs BAS JOLIEN  C+30/5 (5)  en VAN DEN BOSSCHE AMELIE C+30/5 (5)

Noch Anaïs noch Tilwith staan scherp, maar zijn toch paar maatjes te groot voor de sportieve tegenstanders.

5009 KTC RAPID WATERSCHEI : ENKEL MEISJES 14 2. Weeknr : 32 (29/07/2013- 11/08/2013)

Finale HOOFDTABEL                                                     verloren met 6/4 - 6/4

VRANCKEN STIENE C+30

Een spannende wedstrijd en toffe tegenstander. Stiene won verdient de eerst set met sterk bevochten punten, maar Anaïs had tegen het einde van die eerste set het ritme gevonden en ging vlot naar een 4-1 voorsprong in de tweede set. Toen ging het licht uit...gisteren al een verkramping in de rechter onderarm... het vat was leeg. De vele wedstrijden vroegen hun tol. Stiene was nog fit en ging uiteindelijk aan de haal met toernooiwinst. Proficiat aan beide meisjes!

Beelden uit de laatste 5 games die Stiene won, Anaïs probeert wel maar er lukt nog bitter weinig:

AP:

* speelbasis aanpassen aan balQ

* bij moeilijke perioden voldoende tijd nemen om te rusten

1/2 Finale in de HOOFDTABEL                                 gewonnen met 6/1 - 6/1

DEVILLE JULIE C+30/1

De vorige keer indoor op Tenkie was een moeilijke wedstrijd voor Anaïs. Deze keer ging het vlot. Anaïs speelde haar shots zoals getraind en Julie vond vandaag geen antwoord. Morgen speelt Anaïs opnieuw tegen Julie in Alken. Proficiat Anaïs om gefocust te blijven!

1/4 Finale in de HOOFDTABEL

SCHOLS STIENE (C+30/2) 06/08/2013 16:30           gewonnen met 6/1  - 6/2

Een totaal onbekende voor ons...

Stiene (2de jaars) doet goed haar best en ondanks dat Anaïs niet volledig haar ding kan doen, wegens de gladde ondergrond is het duidelijk dat Stiene niet is opgewassen tegen Anaïs. Het is zelfs gevaarlijk om 'echte' wedstrijden te spelen op die French court banen, regelmatig uitschuiven en verdraaiingen van de knie zijn schering en inslag!

Finale gewonnen met 3/6 - 6/3 - 6/1                                          10/08/2013 10:00

vs DI GIROLAMI TILWITH  (C+30/2)

Dat is de eerste keer dat ze zonder te spelen in de Finale staat van een toernooi!

Hoogstwaarschijnlijk zal dat tegen Tilwith zijn. Haar tegenstrever van het toernooi van de Boneput in april in de M12/2 en haar dubbelmaatje in  hetzelfde toernooi in de DM12/3.

Tijdens de opwarming merk ik al dat Anaïs onrustig is en ik zie ook wat de oorzaak is. Scheidsrechter Vic heeft de leiding en Anaïs voelt zich heel ongemakkelijk bij hem. Ze heeft de 'trauma' van een finale-wedstrijd bij M09 blijkbaar nog niet verwerkt. Toen heeft Vic haar ongewild doen wenen en ze is dat blijkbaar nooit vergeten.

De eerste set is dan ook ondermaats en verliest ze met 3-6. Dit ondermaats niveau gaat door tot 3-1 in de tweede set. Plots gaat ze weer in 'the zone' en wint ze 10 games achter elkaar en wint dan verdient ook deze finale.

AP:

* WU routine verzorgen

* Terugslagpatronen verzorgen

5008 K.T.C. MEULENBERG : ENKEL MEISJES 12 2. Weeknr : 33 (10/08/2013- 18/08/2013)

Finale gewonnen met 6/1 - 6/0

DEKORT FEBE C+30/3

Deze voormiddag in Antwerpen een demostratie weggeven en deze wedstrijd wordt eveneens indoor gespeeld. Ook in deze wedstrijd walst Anaïs over haar tegenstander heen. Zware opslagen gevolgd door vele winners maken dat de wedstrijd niet langer dan één uur duurt. Proficiat!!

1/2 Finale

Santilli Eleonora C+30/3                      gewonnen met 6/3 - 6/2

Ook Eleonora is enkele maatjes te klein, maar toch enkele games afsnoepen door de grote aantal DF die Anaïs slaat. Ook het tempo ligt laag waardoor het allemaal nog moeizamer lijkt.

AP:

* tempo voldoende hoog houden

* wedstrijdintensiteit zelf bepalen

1/4 Finale in de HOOFDTABEL   14/08/2013 18:30

MEEUS LORE (C+30/4)                      gewonnen met 6/0 - 6/1

Geen echte wedstrijd. Anaïs is verschillende maten te sterk.

0905 STAD ANTWERPEN : ENKEL MEISJES 12 2. Weeknr : 33 (10/08/2013- 18/08/2013)

Finale gewonnen met 6/2 - 6/2                                              10.00 indoor

CASSAMAJOR RHEA C+30/3

Deze wedstrijd wordt indoor gespeeld. De hele week schitterend maar vandaag regen. De vorige ontmoeting op de Tour 1+ in Leuven heeft Anaïs zich verslikt in het spel van Rhea. Gewapend met die kennis heeft ze Rhea van het begin weinig tot geen kansen gegeven. Anaïs walste met zeer agressief spel over haar heen. Met deze winst heeft Anaïs haar eerste plaats op de ranking M12/2 zeker gesteld en is dus Gewestelijk Kampioen. De prijs, een waardebon van 400€ voor park Molenheide mocht er ook wel wezen. Proficiat en op naar de finale in Houthalen.

1/2 Finale

MAMPAEY BENJA C+30/3                    gewonnen met 6/2 - 7/6 (5)

Opnieuw komen ze elkaar tegen en spelen tegen haar dubbelmaatje vindt ze wel tof. Anaïs is in de eerste set goed op dreef en speelt stevig en gekoncentreerd. In de 2de set vlot het minder en Benja is gebrand op een revanche maar kan in de tiebreak het niet afmaken en gaat ook deze set en de winst naar Anaïs. Leuk is de aanwezigheid van Abuela (90 jaar) en familie uit Spanje.

AP:

* CD routine verzorgen

1/4 Finale

VAN PUYVELDE MARGAUX C+30/4 gewonnen met 7/6 (5) - 6/2

1ste set spannend, Anaïs komt zelfs verrassend op een 5-2 achterstand. Ze heeft duidelijk een tekort aan wedstrijdritme na haar weekje vakantie. Ze vindt het juiste ritme en haalt via een tie-break de set binnen.

De 2de set speelt Anaïs drukvol en met veel tempo. Margaux kan het tij niet keren en de wedstrijdwinst gaat verdiend naar Anaïs. Proficiat!

Tabel DE5 Orient-Sittard

Finale za 3-08-2013 12:00

DE5      vs Lisa Franssen [2/2]                         gewonnen met 6-0 6-1

Deze wedstrijd is de gemakkelijkste uit het toernooi. In minder dan 1 uur inspelen inclusief wordt het een tennisdemonstratie 6-0 6-1 tegen deze C+15 speelster. Dikke proficiat met je eerste dames 2 toernooi overwinning!

Lisa en Anaïs

1/2 Finale za 3-08-2013 13:30

DE5      vs Romy Doomen                                   gewonnen met 6-3 6-4

De moeilijkste tegenstander tot heden. Een pittige 1ste set. Anaïs speelt scherp en met veel tempo en dat verrast de linkshandige Romy toch. In de 2de set gaat het gelijk op en bij een stand 4-4 en deuce maakt Anaïs een call op een bal die zij op de lijn zag. Romy is een beetje de kluts kwijt want ze kan de bal afdruk niet aanwijzen (die idd uit was) en geeft vervolgens een let. Anaïs wint uiteindelijk de game en heeft dan 2 matchballen nodig om de klus te klaren.

Morgen mogen ze opnieuw tegen elkaar aantreden in de finale DE6. Het gaat in ieder geval een interessante wedstrijd worden.

Anaïs en Romy

1/4 Finale di 30-7-2013 18:00

DE5      vs  Arlette De Loo [1/2]                         gewonnen met 6-3 6-4

Tegen de veel hogere geklasseerde (B+4/6) heeft Anaïs zeer goed gespeeld.

Ze heeft in de 1ste set weinig of niets verkeerds gedaan en met drukvol en gevarieerd spel de set binnengehaald. In de 2de set heeft ze op 1 punt van 5-2 gestaan, toen kon Arlette het wedstrijdbeeld omkeren en gelukkig vanaf 4-4 en 40-0 tegen nam Anaïs het roer terug over en walste over haar heen in de laatste 2 games! Proficiat Anaïs vooral voor je vechtersmentaliteit, want enkele uren voordien lag je nog misselijk op de zetel!

1/8 Finale ma 29-7-2013 13:30

DE5      vs Tara Kessels                                 gewonnen met 6-4 6-4

Anaïs komt vlot 4-1 voor en dan sputtert de machine, ze is afwezig en haar shotkeuzes zijn niet meer correct, waardoor Tara terugkomt tot 4-4. Tara speelt een mindere game en Anaïs haalt de set dan sterk binnen.

In de 2de set herhaalt zich het scenario enigszins met wel 2 laatste zeer sterke games om het opnieuw binnen te halen met 6-4.

Morgen zal ze tegen de 1ste reekshoofd toch van een ander vaatje moeten tappen wil ze kans maken om in het weekend nog mee te doen.

AP

* T1 met boogtraject en lengte

* Opbouwend meer lengte en spin

Tabel DE6 Orient-Sittard

Finale zo 04-8-2013 16:30

DE6      vs Romy Doomen                                             gewonnen met 6-3 3-6 6-2

De tweede partij van de dag en de warmte is opnieuw duidelijk een extra uitdaging. De linkshandige Romy met zware topspin vanaf haar forehand is veel sterker dan de finalist in de dames 2 van deze middag.

De eerste set is van topkwaliteit, schitterende acties, hoog tempo, foutloos!

In de 2de set komt Anaïs nog voor met 3-0 maar krijgt het steeds moeilijker. De hitte en het doorzetten van de sterke Romy is van het goede teveel en ze verliest 6 games op rij.

In de 3de set heeft Anaïs zich helemaal terug hervonden en speelt ze weer top zoals in de 1set. Opnieuw een superuitdaging overwonnen, proficiat!!!

2de set bij een stand van 3-1 voor Anaïs (6 verliesgames op rij)

1/2 Finale za 03-8-2013 16:30

DE6      vs Daphne Eussen                                  gewonnen met 6-3 6-3

De tweede partij van de dag en de warmte is duidelijk een extra uitdaging. Anaïs heeft het zeer moeilijk om zich te concentreren en speelt niet gedisciplineerd en maakt het zich regelmatig moeilijker dan nodig. Daphne doet goed haar best en geniet duidelijk van de wedstrijd, maar kan Anaïs niet echt bedreigen en moet zich toch gewonnen geven. Proficiat Anaïs om toch doorzetten!

1/4 Finale do 01-8-2013 18:00

DE6 vs Martina Daumantaite                                gewonnen met 6-2 6-2

De eerste 4 games waren van uitstekend niveau. Beide meisjes gingen hun punten halen en er werden nauwelijks ongedwongen fouten gemaakt. Na die eerste 20' kon Martina het niveau niet meer handhaven en moest ze Anaïs de set toekennen.

De tweede set verliep gelijkaardig en ook nu ging de set en de wedstrijd verdiend naar Anaïs. Proficiat!

5103 TENNISCENTRUM ALKEN : ENKEL MEISJES 12 2. Weeknr : 32 (29/07/2013- 11/08/2013)

Finale HOOFDTABEL

BAS JOLIEN C+30/5                                                      gewonnen met 6/1 - 6/0

Jolien is duidelijk een aantal maatjes te klein, maar doet goed haar best en kan tevreden zijn over haar prestatie.

1/2 Finale in de HOOFDTABEL  10/08/2013 13:00

UWAMAHORO CLEMENTINE (N.G.)                        gewonnen met 6/1 - 6/1

Ik vraag mij toch af wie dit meisje begeleid en haar heeft aangeraden om in de hogere reeks mee te doen?

Geen wedstrijd zoals verwacht!

1/2 Finale HOOFDTABEL

NELISSEN GITTE C+301/2                         verloren met 6/1 - 1/1 opgave

Set 1 gaat naar Gitte. Anaïs bepaald het ritme en slaat geregeld winners. Gitte is dat duidelijk niet gewoon. Op 1 vlotte game-winst voor Gitte na zijn alle games sterk bevochten.

In Set 2 begint Anaïs zoals ze de vorige geeindigd heeft, sterk. Deze keer wint ze wel de 1ste game. De 2de game gaat nipt naar Gitte. In de 3de game slaat Anaïs 3 winners langs Gitte, maar bij de aanvang van punt 4 verkrampt haar onderarm helemaal en schreeuwt ze het uit van de pijn met een opgave als gevolg. De tol van de vele wedstrijden die ze de laatste tijd heeft gespeeld. Jammer, maar helaas er zullen nog vele andere kansen komen. Super proficiat!

DEVILLE JULIE (C+30/1) 09/08/2013 14:30    Gewonnen met 6/1 - 6/4

Gisteren zeer vlotte zege. Hopelijk gaat het spannender worden deze keer.

Wedstrijd wordt indoor gespeeld op tapijt. Het is idd spannender maar Anaïs is duidelijk te sterk voor Julie. Proficiat voor het volgen van de opdrachten!

1/4 Finale in de KWALIFICATIETABEL

ORY CATHERINE (C+30/3) 06/08/2013 11:30  Gewonnen met  6/3 - 6/3

Een rustige wedstrijd, iets te rustig. Anaïs liet zich iets teveel shots onder druk zetten waardoor de wedstrijd langer heeft geduurd dan nodig.