Toernooien 2014/07


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
Excelsior M14/2
TCO D2
Yachting D2DAGPLANNING

TC EXCELSIOR 14/2 (C+30/3 - C+15) 


Finale vs ORY CATHERINE - C+30/1 (25)

Gewonnen met 6/1 - 6/1

Fijn dat deze wedstrijd in het zonnetje is doorgegaan, was leuk om naar te kijken met een aantal heel leuke punten. Anaïs weet hoe ze Catherine moet bespelen en laat dat ook op de baan zien. Mooie prestatie, proficiat!
1/2 Finale vs DEKORT FEBE - C+30/2 (20)

Gewonnen met 6/0 - 6/1

De wedstrijd is indoor doorgegaan en Anaïs heeft het kort gehouden, de wedstrijd heeft nog geen 45' geduurd. Morgen finale, goed gedaan!
1/4 Finale vs BRACKEZ JOLIEN - C+30/3 (15)

Gewonnen met 6/4 - 6/4

Geen vlotte winst zoals waarschijnlijk iedereen zou verwachten. Jolien heeft zich dapper geweerd. Anaïs stond wel op de baan maar was met haar hoofd ergens 'anders'. Begrijpelijk en ik ben wel blij dat ze ondanks de moeilijke situatie toch nog door heeft gezet. Chapeau Anaïs!DAGPLANNING

TCO - TC IRIS ED 2 (C+15/5 - B+2/6)


1/2 Finale vs STEGEN FEMKE  - C+15/1 (55)

Verloren met 5/7 - 7/5 - 6/4 

1ste set

Anaïs start sterk en Femke klampt aan. Er worden stevige balwisselingen gespeeld. Femke heeft het moeilijk om Anaïs te breken en moet de setwinst afgeven.

2de set

Hetzelfde spelbeeld, maar het kunstlicht en de vochtigheid beginnen steeds een grotere rol te spelen. Deze set gaat nipt naar Femke.

3de set

Anaïs heeft steeds meer moeite om grip op de vette ballen en baan te krijgen en kan daarom Femke onvoldoende meer uit balans brengen. Het krachtsverschil wordt nu duidelijk. Daarbovenop begint haar opslag te haperen en heeft onvoldoende reserves om de wedstrijd nog binnen te halen. Toch alles gegeven, proficiat!

1/4 Finale vs RAMAEKERS LORE - B+4/6 (65)

Gewonnen met 6/2 - 6/4

1ste set

Anaïs start sterk en Lore kan er niets tegen beginnen en de set wordt vlot gewonnen.

2de set

Nu start Lore sterk en komt voor met 3-0. Anaïs past zich aan en vecht zich terug tot 3-3. Lore maakt nog 4-3 en dan neemt Anaïs het weer over en wint de wedstrijd! Proficiat!
1/8 Finale vs PEETERS SARAH - C+15/1 (55)

Gewonnen met 6/4 - 6/1

In het voorjaar heeft Anaïs nog de duimen moeten leggen tegen Sarah in de interclub. Nu heeft Anaïs net een 3 setter achter de rug op de hardcourt van Excelsior, ben benieuwd deze keer.

1ste set

Deze set gaat gelijk op, maar Anaïs domineert en kontroleert de balwisselingen. Zet dan door en maakt in de beslissende fase het verschil.

2de set

Anaïs gaat door en nu heeft Sarah moeite om haar te volgen, waardoor het verschil te groot wordt. Een vlotte winst, Proficiat!
1/16 Finale vs VRANCKEN STIENE - C+15/2 (50)

Gewonnen met 7/5 - 7/6 (7)

Tijdens de WK wedstrijd van België-Argentinië strijden Anaïs en Stiene voor een plaats in de volgende ronde. 

1ste set

Het gaat gelijk op met mooie balwisselingen, maar deze set wordt vooral getekend door de DF van beide spelers. Anaïs weet op het juiste moment haar service game te winnen en daarmee ook deze set.

2de set

Heel andere set, met weinig DF en stevige balwisselingen. Ook regelmatig een slice, dropshot en volleypunt. Anaïs kan een matchbal niet verzilveren bij 5-4 en Stiene vergeet het af te maken tijdens de tie-break. Anaïs maakt het dan weer ijzersterk af met 9-7. Proficiat!
DAGPLANNING

K. HASSELTSE YACHTING CL. ED 2 (C+15/5 - B+2/6) 


1/8 Finale vs WILLEMS ESTHER - C+15/1 (55)

Verloren met 5/7 - 6/2 - 6/1

1ste set

De wedstrijd wordt indoor afgewerkt in Excelsior. Esther blijkt de hele winter op hardcourt te trainen en dat is ook te zien. Anaïs speelt zeer sterk en kan met moeite de 1ste set winnen. Weinig UE en vele FE van beide, met hoog tempo en lengte!

2de en 3de set

Beide sets zijn gelijkaardig. Het niveau blijft hoog, maar Anaïs kan net niet voldoende marge voor haar shots vinden, afgedwongen door Esther die over de hele wedstrijd continu hetzelfde hoge niveau speelt. Sterk!

Direkt na deze wedstrijd gaat Anaïs op TCO tegen Sarah spelen....ben benieuwd of ze zich opnieuw kan opladen om revanche te nemen voor de verloren wedstrijd in de interclub.

1/16 Finale vs CARDOUS MARION - C+15/4 (40)

Gewonnen met 4/1 - opgave

1ste set

De 1ste game duurt vrij lang, want Anaïs laat het verschillende keren na om de relatieve zwakke opslag af te maken. Daarna loopt ze vlot uit naar 4-1 en Marion ziet het voor bekeken. Op naar de volgende wedstrijd.Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)