Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Dagplanning

Finale in de HOOFDTABEL vs POLLERS SOFIE - C+15 (60)

za 03/01 - 14:30

Verloren met: 6/3 - 6/1

Een moeilijke wedstrijd. Anaïs speelt een hoog aantal DF en vele aanvalsshots landen nipt uit. Daarboven op slaat ze een hoop UE. Een off day, jammer. Een duidelijke en uiteindelijk verdiende overwinning van Sofie. Proficiat!

1/2 Finale in de HOOFDTABEL vs FARINELLI YLENIA - C+15/1 (55)

vr 02/01 - 17:30

Gewonnen met: 6/4 - 4/6 - 6/3

Anaïs start sterk en loopt vrij eenvoudig uit tot 5-1. Plots beweegt ze niet goed meer en er is duidelijk wat aan de hand. Blijkt dat ze misselijk is, last van de maag. De eerste set wordt nog gewonnen, maar de tweede gaat naar haar tegenstandster. Op het einde van die 2de set voelt ze zich weer beter en kan dan de 3de set op haar naam schrijven. Toch proficiat voor het doorzetten ondanks dat het je helemaal niet ging!

* 1/4 Finale in de HOOFDTABEL vs PEETERS RUNE - C+15/3 (45)

di 30/12 - 16:00

Gewonnen met: 6/3 - 7/5

Vanaf de eerste balwisseling is het duidelijk dat het een stevige partij wordt. Anaïs heeft in de eerste set wel nog marge, maar in de tweede set Rune alles op alles en wordt het nog spannend. Een hele mooie wedstrijd om naar te kijken. Beide meisjes hebben er wat moois van gemaakt. Toppie!

Tabel U14/1+ Wimbledon

Dagplanning

1/8 Finale HOOFDTABEL vs HEHALATU BRANDY - B0 (75)

ma 29/12 - 16:00

Verloren met: 7/6 (3) - 6/4

Wat een droomstart! Anaïs slaat winner na winner en loopt snel uit tot 4-0. Brandy weet niet goed wat er aan de hand is. Plots begint ze zichzelf vragen te stellen waarom het zo goed gaat en wordt hierdoor helemaal afgeleid. Brandy behoudt haar niveau en haalt haar achterstand in. Anaïs herpakt zich en kan alsnog de set binnenhalen maar mist de setbal, daarna verliest ze haar eerste tiebreak sinds een lange reeks van meer dan 20 tiebreaks.

De 2de set loopt Anaïs weer uit naar 3-0, maar deze keer is het verschil veel kleiner dan de score laat vermoeden. Opnieuw haalt Brandy de achterstand in en schrijft deze wedstrijd als overwinning in 2 sets op haar naam.

Anaïs heeft een voorproefje afgeleverd van wat dit jaar op het menu staat, ik kijk er alvast naar uit. Proficiat voor beide meisjes!

1/8 Finale KWALIFICATIETABEL vs WEIJNJES Pauline - C+15/2 (50)

zo 28/12 - 16:00

Gewonnen met: 6/2 - 6/3

De eerste wedstrijd op tapijt van het jaar en de aanpassing vergt altijd haar tol. Geen superwedstrijd, maar toch heeft Anaïs mooie dingen laten zien. De 10 aces vielen wel meteen op.

Tabel DG 170 ptn TC De Boneput

Dagplanning

Finale vs CLIJSTERS MICHAEL - C+30 (30) &  BRULMANS LISE - B-15/4 (105)

za 03/01 - 10:00

Verloren met 6/4 - 5/7 - 10/6

De eerste set speelt Anaïs ondermaats naar eigen zeggen. De tweede set gaat ook niet van een leien dakje, maar maken toch een vuist bij een achterstand van 4-1 en kunnen een verdiende super tiebreak afdwingen! In deze tiebreak worden enkele foutjes zwaar afgestraft, maar ze hebben er alle vier van genoten.

Tabel D3 TC De Boneput

Dagplanning

Finale in de HOOFDTABEL vs VAN BAELEN MIRTE - C+15/2 (50)

za 03/01 - 16:00

Verloren met: 6/1 - 6/4

Deze wedstrijd is het vervolg van de voorgaande verloren finale in de dames 2. Ze krijgt nog altijd haar shots niet tussen de lijnen en Mirte maakt zelf weinig of geen UE, waardoor de score heel duidelijk wordt. In de 2de set gaat het beter en zien we toch een wedstrijd, maar op het einde ging de overwinning toch verdiend naar Mirte. Proficiat!

* 1/2 Finale in de HOOFDTABEL vs SMEETS DIETE - C+15 (60)

vr 02/01 - 13:00

Gewonnen met: 6/2 - 6/1

Diete speelt vanouds met veel marge voor fouten, maar kan de vastheid niet bewaren door de constante druk die Anaïs door hoog tempo en spreiding op haar legt. De wedstrijd is binnen het uur afgelopen. Sterk van Anaïs. (beelden volgen)

wo 31/12 - 11:00

Gewonnen met: 6/3 - 6/2

Daags voordien hebben ze een stevige partij gespeeld. Deze keer heeft Rune haar niveau van de vorige partij niet kunnen bevestigen. Ik ben er wel van overtuigd dat zij net als Anaïs een leuk seizoen tegemoet gaan.

* 1/8 Finale in de HOOFDTABEL vs VERHEES SAM - C+15/1 (55)

za 27/12 - 14:30

Gewonnen met: 6/1 - 6/2

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gaat heel vlot. Sam is niet echt in de wedstrijd en heeft heel veel moeite met het tempo van Anaïs. Geen echte test, maar leuk om de spits af te bijten.