Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Reeks: ENKEL MEISJES U14 1 K. STADE LEUVEN T.C. Week: 26

Dagplanning

*Finale HOOFDTABEL DELEU BEAU C+15

Gewonnen met Forfait (niet gewettigd)

Ongelooflijk, maar soms kan het meevallen en ook Beau verkiest in Amsterdam te spelen dan de finale in Leuven. Door dit feit is Anaïs zeker van toernooiwinst, btw haar eerste van dit seizoen uberhaupt (wel eerder 5 finales verloren)! Door deze winst is komt ze op de 5de plaats op de ranking en is Anaïs verzekerd van een plaats in de Vlaamse Kampioenschappen.

Haar eerste toernooi winst in de Tour 1+.

Opnieuw dikke proficiat, Anaïs!!

*1/2 Finale HOOFDTABEL CASSAMAJOR RHEA C+15

Gewonnen met 6/2 - 7/5

Eerste set ging vlot en Rhea had moeite met het tempo en de vele winners van Anaïs. In de 2de set was het moeizamer, maar Anaïs behield steeds de controle over de wedstrijd en kon ook de partij winnend afsluiten, haar eerste finale in de Tour 1+. Dikke proficiat, Anaïs!

*1/4 Finale HOOFDTABEL TASHBAEVA ALEXIA C+15/3

Heel spijtig, maar dit meisje verkiest om in Amsterdam te spelen en geeft forfait tegen Anaïs. We zijn waren wel ter plekke voor dat we wisten dat er geen wedstrijd zou plaats vinden.

T.C. DE KREKEL PEER 13/06/2015 - 28/06/2015

Reeks: ENKEL DAMES 2 T.C. DE KREKEL PEER Week: 26

Dagplanning

*Finale HOOFDTABEL vs PEETERS SARAH B+2/6

Gewonnen met 6/4 - 6/4

Het was niet super hoge kwaliteit, maar Anaïs heeft steeds de punten gedomineerd en Sarah had haar handen vol om de zware aanval te parreren.

Anaïs' eerste toernooi winst in de dames 2, proficiat!

*1/2 Finale HOOFDTABEL vs STOKBROEKX PAULINE C+15/5

Gewonnen met 6/0 - 6/0

Het verschil was te groot om een leuke wedstrijd te zien. Het matchpunt was wel de moeite waard. Anaïs had nochtans last van haar buikspieren die daags voordien door Rob serieus zijn aangesproken. Gelukkig heeft de wedstrijd niet langer dan 45' geduurd.

Reeks: ENKEL DAMES 3 T.C. DE KREKEL PEER Week: 26

Dagplanning

*Finale HOOFDTABEL vs GOELEVEN KIM B+4/6

Gewonnen met 6/2 - 5/7 - 6/1

De 2de finale van de dag voor Anaïs en Kim zag in de eerste set de ballen rond haar oren vliegen.

In de tweede set was Anaïs te overhaast en wou de wedstrijd zo snel mogelijk afwerken. Hierdoor miste ze de nodige precisie en kon Kim profiteren vooral van de fouten van Anaïs en won dan ook de tweede set verdiend.

In de laatste set liet Anaïs zien waarom ze de betere tennisser is en klaarde met overzicht in een mum van tijd de klus.

Haar eerste toernooi winst in de dames 3, Proficiat!

*1/2 Finale HOOFDTABEL vs EVENS LIEN B+4/6

Gewonnen met 7/5 - 6/3

Het was een mooie match met hoog tempo en weinig fouten van beide meisjes. Lien speelde zeer goed mee tot ver in de 1ste set. Daarna had ze meer en meer last van de hoge kwaliteitsshots van Anaïs. Jammer dat het halverwege de 2de set begon te regenen, maar Anaïs heeft zich hieraan niet laten vangen en gefocust door gespeeld.

T.C. TENKIE HASSELT 30/05/2015 - 14/06/2015

Reeks: ENKEL DAMES 3  T.C. TENKIE HASSELT Week: 24

Dagplanning

*Finale HOOFDTABEL vs VERHULST ELLEN B+2/6

Verloren met 6/2 - 6/3

Ellen is een jongedame die geen wapens bezit maar in elk onderdeel wel stevig uit de voeten kan. Ze is toch verrast door de druk die Anaïs op haar legt. Met zware opslagen, temposhots en goede spreiding maakt Anaïs het haar tg zeer moeilijk. Toch kan Ellen elke keer weer de bal nog eens terughalen en Anaïs is net niet fris genoeg om de afwerking netjes te verzorgen. De toernooiwinst gaat verdiend naar Ellen. Anaïs zal zich de volgende keer niet meer laten vangen, dat zei ze toch..;-)

AP

*Meer controleshots spelen achter de BL

*Speelbasis verfijnen om vroeg ctptn te verzekeren

*1/2 Finale HOOFDTABEL vs BOUSSU MARIE B+2/6

Gewonnen met 6/3 - 6/4

Onverwacht wordt deze wedstrijd verplaatst naar de zondag. Dat betekent bij winst voor Anaïs dat ze 2 wedstrijden moet spelen in de blakende zon. Wel is het windstil en dat is een hele verademing voor Anaïs. De vorige wedstrijd in de hogere reeks D2 tegen Marie was eerder vechten tegen de wind dan tegen de tegenstander. Anaïs heeft er zin in en op het veld is het ook te zien, ze speelt zeer drukvol en de DF blijven beperkt op 14 in totaal. Marie geeft een uitgebluste indruk en het verschil is dan te groot. Anaïs wint vrij vlot deze wedstrijd en mag straks de finale spelen, proficiat!

*1/4 Finale HOOFDTABEL vs NULMANS LIEN C+15/5

Gewonnen met 6/3 - 6/2

Een wedstrijd zonder verrassingen. Anaïs is duidelijk de sterkere speler en Lien laat zien dat ze veel en degelijk getraind is. De dubbele foutenlast speelt beide meisjes wel parten. Een vlotte winst.

*1/8 Finale HOOFDTABEL vs CLAES VALERIE C+15/1

De eerste set ging vlot. Valerie kon niet overweg met het tempo en de precisie van Anaïs. In de tweede set kon Valerie zich op een voorsprong knokken van 2-5 en verdiend. Plots ging de wind liggen en Anaïs pikte weer de draad op en won achtereenvolgens 5 spellen en dus ook de match. Valerie heeft verschillende setpunten niet kunnen verzilveren al lag het niet aan haar want ze heeft haar vel duur verkocht. Proficiat aan beide voor een leuke match.

Verloren 2/6 - 6/4 - 6/2

Wat een rotweer opnieuw! De gravel waaide van tijd hoog de lucht in. Deze keer had Marie er meer last van de Anaïs en kon Anaïs de eerste set vrij vlot binnenhalen. In de tweede set startte Marie zeer sterk en Anaïs was duidelijk verrast en kwam dan ook verdiend op een 5-2 voorsprong. Anaïs vechtte terug maar Marie kon toch deze set toch winnen met 6/4. In de derde set kon Anaïs het momentum niet meer keren en moest uiteindelijk teleurgesteld weer tegen een DF last van meer dan 30 aankijken  :-(