Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

T.C. DE KREKEL PEER 18/06/2016 - 03/07/2016 (toernooiwinst)

Club: 5020 T.C. DE KREKEL PEER

Week: 26

Finale HOOFDTABEL vs PALMAERS JASMINE C+15

Gewonnen met 6/4 - 7/6 (6)

Een moeilijke wedstrijd omdat Anaïs het heel moeilijk had met het matchritme van Jasmine. Uiteindelijk klaart ze de klus met haar doorzettingsvermogen.

1/2 Finale HOOFDTABEL vs EVENS LIEN B+2/6

Gewonnen met 6/3 - 6/3

Een degelijke wedstrijd indoor tegen een leuke meid. Proficiat!

Besluit

Anaïs gaat niet meer deelnemen in de dames 2 reeks. Het tempo ligt er beduidend lager dan bij de dames 1 reeks en de uitdaging is ver te zoeken, waardoor ze zichzelf moet dwingen om haar focus bij de les te houden.

G.T. TESSENDERLO 18/06/2016 - 03/07/2016

Reeks: ENKEL DAMES 1

Club: 5048 G.T. TESSENDERLO

Week: 26

1/8 Finale HOOFDTABEL vs Schonck Anne-fleur B-15/4 nr. 79 BIS

Verloren met 6/2 - 7/5

De eerste set kon Anaïs de zware shots van haar tegenstander moeilijk continu verwerken. Op het einde begon ze vat te krijgen en kon ze Anne-Fleur het regelmatig moeilijk maken.

Deze ommekeer was duidelijk in de 2de set, maar bij een voorsprong van 5-4 kon Anaïs net niet de set winnend afsluiten en moest alsnog de duimen afleggen.

Go Anaïs!

AP

* correcte baltrajecten kiezen ifv inkomende shots en situaties

* velddekking beter uitvoeren

1/8 Finale KWALIFICATIETABEL vs ROGÉ LIEN B-15

Gewonnen met 4/6 - 6/2 - 6/0

Ze begon sterk aan de wedstrijd, maar Lien kon haar van de set overwinning houden door heel variabel spel waar Anaïs zich nog op verslikte.

In de 2de en 3de set is Anaïs duidelijk een maatje te groot.

Go Anaïs!

T.C. TENKIE HASSELT 04/06/2016 - 19/06/2016

Club: 5035 T.C. TENKIE HASSELT

Week: 24

1/4 Finale KWALIFICATIE vs JANSSENS LYNN B-15/2 nr. 80

Verloren met 6/4 - 6/3

Opnieuw zeer sterk gespeeld. (klik hier voor mooi punt )

Schitterende punten en weinig UE. Het tempo lag zeer hoog en Lynn moest alles uit de kast halen om Anaïs voor te blijven! Weer super genieten geblazen. Dikke proficiat!

Ook Lynn vond de wedstrijd de moeite waard en feliciteerde Anaïs oprecht voor haar sterk spel, super sportief ook van deze jonge dame!

Gewonnen met 3/6 - 6/1 - 6/0

Charlotte is een heel andere type speelster dan Elke en Anaïs heeft de 1ste set nodig om haar shots en timing af te stellen. Vanaf de 2de set slaat Anaïs zeer dominant en maakt dikwijls het punt af met een winner.

Ongelooflijk maar ze speelt tegen de nummer 100 van België alsof het een trainingswedstrijd is op de club. Genieten geblazen, top!

Go Anaïs!

AP

* Charlotte is eveneens super fair en vertelt Anaïs (in het Frans): "Mademoiselle, vous avez jouer très, trés bien!" en Anaïs natuurlijk glunderen :-)))

1/16 Finale KWALIFICATIETABEL vs VROMANS ELKE B-15/1

Gewonnen met 6/2 - 6/2

Tegen alle verwachtingen in (wegens het volledig in de mist gaan van haar winter tennistraining omwille van een val van de trap in oktober 2015) speelde Anaïs vanaf de eerste game (met 2 aces) dominant en zeer efficiënt.

Elke kon er niet veel tegen inbrengen, maar strafte wel bijna elke mindere shot van Anaïs af. De uitslag geeft wel een duidelijk beeld van hoe Anaïs gespeeld heeft tegen een super faire Elke.

Go Anaïs!

Week: 24

1/4 Finale HOOFDTABEL vs CASTILLO EMILY B-2/6

Verloren met 6/1 - 7/5

De eerste keer dat Anaïs zo laat nog moet aantreden (21u30) nadat ze al 2 uren aan het wachten is geweest en dan nog indoor op hardcourt. Het was duidelijk te zien dat ze haar focus niet kon vasthouden. Ze maakte 4 punten en 5 DF in de eerste game!

Emily kon dat wel en heeft dan ook verdiend gewonnen.

1/8 Finale HOOFDTABEL vs Stephani Ines C+15/3

Gewonnen met 7/6 (2) - 1/6 - 6/3

Eerste wedstrijd op gravel buiten van dit jaar en het was aan het speltype te zien. Beide meisjes speelden hardcourt-tennis ipv gravel-tennis. Ines speelde het sterkst, maar van zodra Anaïs Ines lateraal meer deed verplaatsen werd het duidelijk dat Ines haar meerdere in Anaïs had gevonden.