Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Circuit:  Club: 5016 KONINKLIJKE WEZEL T.C.

Week: 32

1/8 Finale HOOFDTABELvs VAN DE PEER VICKY B-15/4 nr. 59

Verloren 6/3 - 6/1

Wegens de regen gaat de wedstrijd indoor door.

De 1ste en 2de set zijn gelijkaardig. Anaïs domineert en speelt regelmatig een winner langs de oren van Vicky, maar heeft niet voldoende rust om de games binnen te rijven.

Vicky heeft overwegend de punten onder controle en verdient dan ook de overwinning.

Anaïs heeft in ieder geval haar visitekaartje afgeleverd. Hopelijk gaat ze volgend jaar verder op dit elan.

Dikke proficiat Anaïs voor je PERFORMANCE, je hebt opnieuw vriend en vijand verbaasd en respect afgedwongen!!

1/8 Finale KWALIFICATIETABEL vs VROMANS ELKE B-15/1

Gewonnen 5/7 - 7/5 - 1/1 opgave

Een wedstrijd die totaal anders is verlopen dan de cijfers aangeven.

De eerste set gaat idd gelijk op, maar Anaïs heeft totaal geen controle over de afloop van de punten, behalve met haar opslag waar ze wel mee domineert. De punten zijn zeer hard en kort. Elke speelt het zeer slim en lokt Anaïs uit om hard tegen hard te spelen, waar ze met haar grotere ervaring de juiste momenten om te scoren beter uitkiest.

De tweede set heeft een gelijkaardig verloop, maar Anaïs kan haar shots nu nog minder tussen de lijnen houden en Elke komt dan ook verdiend op 3 matchballen bij de stand van 1-5. Plots beslist Anaïs om het roer om te gooien en haar shots met marge en geplaatst te spelen. Ongelooflijk maar ze slaat geen enkele fout meer en wint 6 spellen op een rij! Elke heeft Anaïs nog onder grote druk gezet, maar ze week geen duimbreed en speelde alsof de wedstrijd net begonnen was.

In de derde set heeft Elke opgegeven want ze kon dat niveau niet meer handhaven door een vervelende pijn in haar schouder.

Super turnaround Anaïs! Dikke proficiat!

1/16 Finale KWALIFICATIETABEL vs VANDIJCK AXELLE B+2/6

Gewonnen 6/4 - 7/6 (4)

Het was duidelijk een wedstrijd volgend op een rustperiode. Uitstekende punten afgewisseld met UE. Axelle heeft zich goed geweerd, maar kon geen constante kwaliteit opbrengen om doorheen Anaïs haar spel te breken.

De matchbal is indoor afgewerkt door een plotse wolkbreuk. Gelukkig mochten ze die als eerste afwerken, waarvoor dank aan de wedstrijdleiding.

T.C. TENNISDEL GENK 08/08/2016 - 21/08/2016

Datum: 08/08/2016 - 21/08/2016

Circuit:  Club: 5065 T.C. TENNISDEL GENK

Week: 33

1/8 HOOFDTABEL vs HEHALATU BRANDY B-15/2 nr. 128 BIS

Verloren 3/6 - 6/2 - 6/3

Anaïs start sterk en Brandy kan eigenlijk niets aan de overmacht doen. Met stevig kwaliteitsvol tennis rijft ze de eerste set verdiend binnen.

De tweede set begint ook veelbelovend, maar plots is Anaïs afwezig en Brandy kan makkelijk de set winnend afsluiten.

In de derde set herpakt Anaïs zich en het wordt een heus gevecht, maar ze is niet fris genoeg om de dan sterk spelende Brandy van de overwinning af te houden.

Super tennis gevolgd door een 'black out', jammer maar het seizoen loopt duidelijk naar haar einde wat Anaïs betreft.

1/8  KWALIFICATIETABEL vs VANDIJCK AXELLE B+2/6

Gewonnen 7/5 - 6/2

In de eerste set kan Anaïs vlot voorkomen met een riante voorsprong en dan is ze plots niet meer scherp genoeg en vecht Axelle zich terug. Anaïs vindt haar focus terug en sleept de set nog binnen, maar gaat vlot door in de tweede.

Dat zijn duidelijke tekenen van een tekort aan trainingsuren van de voorbije winter. Hopelijk kan ze zich nog opladen voor deze laatste toernooien