Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Iris-TCO EM10/3

Jeugdsterren: Iris-TCO EM10/3

Tabel M10/3

* Finale vs Lotte

Anaïs speelt een degelijke partij en speelt gevarieerd met veel net punten. Lotte doet goed haar best maar is niet opgewassen tegen Anaïs. Een leuke wedstrijd om naar te kijken.

AP: Bal 2 beter plaatsen

Jeugdsterren: Iris-TCO EM10/4

Tabel M10/4

Anaïs speelt haar 4de finale op rij in 2 dagen en zij is duidelijk aan rust toe. De 1ste set wordt nog een tiebreak, die ze wel vlot wint. De 2de set speelt ze een aantal leuke punten aan het net met ook een 4-tal drive-volley's en zo haalt ze haar 4de prijs binnen.
Proficiat!

Jeugdsterren: Yachting EM10/4

Tabel M10/4

* Finale vs Pauline

Anaïs speelt voor het eerst tegen Pauline. Anaïs heeft duidelijk meer matchritme in haar benen en speelt een drukvolle en aantrekkelijke wedstrijd.

Straks gaat ze Febe in de Finale van de hogere reeks bekampen.

AP: B-slice meer gebruiken

Jeugdsterren: Yachting EM10/3

Tabel M10/3

* Finale vs Febe

1ste set gaat vlot naar Anaïs. Met stevig tennis gaat ze verder in haar elan in de tweede set.

2de set kantelt bij een stand van 2-1 en 15/40 voor Anaïs. Een lange spannende balwisseling eindigt net uit en dan opnieuw 2 punten net uit. Febe wint alsnog de game en vervolgens verdiend de set.

3de set wordt beslist in een superspannend tiebreak die bij de 3de matchbal wordt gewonnen door Anaïs.

AP: bij korte bal is een tegendrop een optie

VWTour 1+: Stade Leuven DM10/1+

Tabel DM10/1

* 1/2-Finale vs Emilie (C+30/3) en Nicky (C+30/2)

Een vlotte start van ons team, de tegenstanders zijn duidelijk verrast door het niveau van onze meisjes.
De 2de set gaat vlot naar Emilie en Nicky door een aangepast positie van de speler (beide van achter).
In de tiebreak komen onze meisjes net tekort tegen de uiteindelijke winnaars van het toernooi, maar mogen met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten. Proficiat!

* 1/8-Finale vs Kayleigh (C+30/3) en Ellen (C+30/4)

Een nerveuze start van ons team, maar in de tiebreak zijn ze weer goed op dreef en halen zo de 1ste set binnen.
De 2de set ongeveer hetzelfde scenario maar met stevige rally's.
Ook deze winnen ze in de tiebreak.
Hun 2de winst in een dubbelwedstrijd in een VWTour 1+.
De eerste keer was in 2009 op de Forrest Hills. Proficiat!

Jeugdsterren: TC De Alk EM10/3

Tabel EM10/3

Winnaars en finalisten TC De Alk 2011

* 1/2-Finale vs An-Sophie

Anaïs beweegt prima en speelt gedurfd, dus top!
Heeft op 2 snelle games voor An-Spohie na, elke game een kans om het spel te winnen, maar gaat dan voor net iets teveel.
Anaïs heeft een prima wedstrijd gespeeld!

AP: vertikale spin ook bij scorende situaties!

Anaïs D'Amico

* 1/4-Finale vs Sarah

Anaïs speelt een correcte wedstrijd en Sarah heeft het moeilijk om te aanvaarden dat ze ondanks de zware cijfers toch behoorlijk heeft gespeeld, jammer. Ze spelen in de M10/4 terug tegen mekaar.

AP: verschillende keren onnodig achterwaartse verplaatsing na approach, drivevolley!

Jeugdsterren: TC De Alk EM10/4

Tabel EM10/4

-------------

* Finale vs Manou

Manou weert zich naar best vermogen en maakt het in de 2de set wat spannend, maar Anaïs maakt het dan toch in 2 sets af.

* 1/2-Finale vs Sarah

Een frisse Anaïs is 2 maatjes te groot voor Sarah. De score 4/0-4/0 is een correct beeld van de wedstrijd. Anaïs speelt drukvol en aanvallend. Maakt weinig fouten en slaat zelfs 4 aces!

Anaïs zal deze week haar trainingsvolume opdrijven naar 50% na een week van 10% trainingsvolume.