Toernooien 2011/08


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien


NAVIGATIEPANEEL

KTCM EM10/1
Tienen EM10/1
Wimbledon EM10/4
Wimbledon EM12/5Jeugdsterren Wimbledon EM10/4

Tabel M10/4

* Finale

Weer een spannende wedstrijd, toch qua inzet want als Anaïs wint dan eindigd ze 1ste in de ranking, ongeacht de komende prestaties van Sarah haar belangrijkste concurrent voor de titel. Tot heden heeft Anaïs alle confrontaties gedomineerd en gewonnen.

Zoals verwacht haalt Anaïs vlot de buit binnen. PROFICIAT!

AP: ga zelf uit comfortzone als niveauverschil te groot is!

* 1/2-finale

Jammer, maar Marie geeft een WO, dus zo naar de finale.

* 1/4-finale

Het is snikheet(+32°) en er worden geen parasols geplaatst om wat schaduw voor de kinderen tijdens de rustpauzes. Gelukkig duurt de partij minder dan 30' incl. de opwarming. De tegenstandster is 3 maatjes te klein.


Jeugdsterren Wimbledon EM12/5

Tabel M12/5

* 1/4-Finale

Een bijzondere wedstrijd, waar ik naar uitkijk omdat Bo een aantal jaren geleden samen met Anaïs heeft getraind op de gewesttrainingen, weliswaar in een andere (oudere) groep

Anaïs heeft de verwachtingen ingelost. Mooi atractief tennis met mooi spannende rally's. Na een voorsprong van 4-2 in de 2de set heeft ze het conditioneel moeilijk gekregen. De combinatie van de intensiteit en de krachtige ballen van de 2 jaar oudere Bo vergden teveel van haar voorlopige (te) jonge lichaam. Proficiat!

* Tweede ronde

Ook vlot verlopen, met goede aandacht en inzet. Doe zo voort!

* Eerste ronde

Anais' eerste wedstrijd in M12 verloopt in de eerste set wat vreemd. Ze komt vlot 4-1 voor met drukvol tennis en dan speelt ze afwachtend zonder er reden toe is, waardoor Birthe terugkomt en het dan nog een spannende tiebreak wordt. In de 2de set speelt Anaïs weer met voldoende druk en Birthe kan het tij niet meer keren.

AP: Opslag 1 meer snelheid


VWTour: Grand Slam EM10/1

Tabel M10/1

* 1/4-finale

De wedstrijd tegen Michelle dient door te gaan in de hal onder de storm die het leven kostte aan 5 Pukkelpop bezoekers. Ik zag direkt aan Anaïs dat ze zich niet op de wedstrijd kon concentreren (ze heeft echt schrik van onweer) en tegen een sterk spelende Michelle is dat niet toereikend. Jammer, ik kijk naar de volgende confrontatie uit onder 'normale' omstandigheden.

* 2de ronde

Tegen Kayleigh (C+30/3) is een zeer sterke prestatie en niet enkel door het resultaat. In deze wedstrijd blijkt de top mentale weerbaarheid van Anaïs.
Kayleigh doet op verschillende belangrijke momenten moeilijk over nipte ballen, ondanks duidelijke afdrukken. Ook op matchpunt weigert ze te aanvaarden dat haar shot OUT is. Ze haalt er de wedstrijdleiding (opnieuw) bij en mag het punt opnieuw spelen terwijl Anaïs aan haar kant de afdruk duidelijk had aangewezen! Anaïs blijft cool en maakt alsnog de wedstrijd met een winner af.

* 1ste ronde

Tegen Becky is alweer geen wedstrijd. Becky heeft amper wedstrijdervaring en moet dan in de Tour 1 zich gaan weren, maar helaas... Misschien zouden de begeleiders/lesgevers een beetje meer aandacht moeten besteden aan de belevingswereld van het kind ipv ze voor de leeuwen te gooien...


VWTour: Meulenberg EM10/1

Tabel M10/1

* 1/2-finale

Tegen Lotte is ook geen echte wedstrijd. Lotte is 2 maatjes te groot, ze speelt met een minimum aan ongedwongen fouten en onder druk speelt ze slim telkens een hoog en traag traject. Anaïs speelt zeer initiatiefrijk en kan zelfs enkele mooie rally's winnen, maar meer zit er voorlopig niet in.* 1/4-finale

Tegen Jolien is geen echte wedstrijd. Jolien heeft nog weinig wedstrijdervaring en is niet opgewassen tegen Anaïs. Een vlotte winst.


Van toernooien naar navigatiepaneel