Toernooien 2011/09


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien


NAVIGATIEPANEEL

GTT EM10/3
GTT EM12/5Jeugdsterren GTT EM12/5

Tabel M12/5

* 1/8-finale

Eindelijk een wedstrijd die Anaïs al veel eerder had moeten ervaren. Marthe speelt met weinig onnodige fouten en gemiddelde vaart maar toch met voldoende lengte. Anaïs domineert wel maar niet dwingend genoeg en is dat niet gewend om tegen zo iemand te spelen. Bovendien heeft ze bijna de 1ste set nodig om gewend te raken aan de hoge balbots. Toch speelt ze relatief gevarieerd maar 'ziet' niet de juiste strategie en krijg ze de kans om te scoren na een afgedwongen korte bal dan verslikt ze zich door het niet kordaat aan te pakken.

AP: scherper opbouwen en tegenstander naar netlokken

* 1/16-finale

Nu wel een leuke wedstrijd met veel tempo. Ook de opslag is op niveau. Morgane speelt schitterende punten maar kan het niet lang volhouden en maakt geregeld toch te rap de fout.

AP: goed aangepast aan de winderige omstandigheden

* 1/32-finale

De wedstrijd tegen Elisabeth is niet echt spannend en ook traag. De opslagbeweging van Anaïs dient afgesteld te worden want ze maakt 10 DF!

AP: Opslagbeweging aanpassen


Jeugdsterren GTT EM10/3

Tabel M10/3

* 1/2-finale

Anaïs zal voor de eerste maal dit seizoen tegen Floor moeten spelen. Floor is haar interclubmaatje geweest. Samen hebben ze ook de Intergewestelijke Finale in Beveren gespeeld en slechts in de laatste wedstrijd (dubbel) de duimen moeten leggen tegen Antwerpen.

Vorige jaar hebben ze ook op GTT tegen mekaar gespeelde in de M10/4 en toen won Anaïs zeer overtuigend. Deze keer is het anders gelopen.
Anaïs domineerde en sloeg geregeld winners. Toch won Floor de eerste set in de tie-break. De tweede set was gelijkaardig aan de 1ste en ditmaal won Anaïs de tie-break. De derde set werd opnieuw beslecht in een tie-break. Het feit dat Anaïs haar 1ste service nauwelijks over het net kreeg (gelukkig werkte de 2de service goed) en dat ze geregeld op breakpoints ongedwongen in het net sloeg bij de 2de terugslag bracht zulk een scoreverloop teweeg.
Toch proficiat voor een superspannende afsluiter van het seizoen voor Anaïs.

Aan beide meisjes PROFICIAT voor hun schitterend seizoen 2011!

AP: speelveld wedstrijdklaar maken door de lijnen te properen en eventueel te sproeien

* 1/4-finale

Anaïs zal voor de zoveelste maal tegen Sarah moeten spelen. Sarah zal hopelijk nog altijd gemotiveerd zijn, zodat we van een spannende wedstrijd kunnen genieten. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Sarah is nog steeds een slechte verliezer. Ze gebruikt niet geoorloofde handelingen om Anaïs uit haar concentratie te halen, maar Anaïs kan telkens de wedstrijd terug in handen nemen. Anaïs maakt veel direkte winners en heeft de drivevolley tot een wapen gemaakt!

AP: ritueel steeds opnieuw starten na onderbreking van de ontvanger


Van toernooien naar navigatiepaneel