Toernooien 2012/06


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
TC Tenkie
EM12/4
TC Tenkie
EM12/5
TC Demerstrand
EM12/4
TC De Alk
EM12/4
TC De Alk
EM12/5
Stade Leuven
DM12/1+Tabel Volvo Tour Stade Leuven DM12/1+


*1/4-finale vs Nicky en Emilie (45ptn)

Tegen dit duo heeft Anaïs en Floor vorig jaar in de 1/2-F de duimen moeten leggen na de super-tiebreak! Hopelijk een net zo spannende wedstrijd...

Ook dit jaar wint Anaïs samen met Julie de 1ste set met sterk spel. De tweede set wordt slecht ingezet en gaat dan ook verdiend naar de tegenpartij. In de super-tiebreak krijgen ze onvoldoende grip op de score door een reeks ongedwongen fouten. Jammer, volgend jaar opnieuw!Leuven DM12/1


*1/8-finale vs Zoi en Kayleigh (30ptn)

Dit duo heeft haar pad al eens gekruist in Wimbledon enkele jaren geleden toen met Zoe Poorters en nu met Julie Deville (C+30/2).

De wedstrijd was niet van hoogstaand niveau, teveel ongedwongen fouten en positioneel schortte er ook regelmatig iets. De score is een juist beeld van de wedstrijd. De volgende wedstrijd zullen ze scherp moeten staan om een kans te maken tegen Nicky en Emilie.


JS TC De Alk EM12/4

*1/4-finale vs Marie (C+30/3)

Het weer besliste dat de wedstrijd op tapijt moest gespeeld worden. Beide speelsters spelen er graag op en dat was dan ook te zien. Anaïs heeft laten zien wat ze in haar mars heeft, maar was toch onder de indruk van het dwingend spel van Marie. De winners vlogen haar regelmatig rond de oren zonder dat Anaïs er veel kon tegen inbrengen.

Toen Marie de druk wat liet zakken, heeft Anaïs nagelaten om het roer over te nemen. Toch knappe wedstrijd. Proficiat!

AP:

*Aanpassen aan Q van opslag Tg
*Druk opvoeren wanneer de kans zich voordoet


*1/8-finale vs Elke (C+30/4)

Een nieuwe tegenstander die het Anaïs niet makkelijk heeft gemaakt in de eerste set. Anaïs loopt een achterstand op van 5-2 en begint vanaf dan vat te krijgen op haar tegenstander en haar eigen opslag (16 DF- 10 in de 1ste set). Het wordt zelfs een tie-break die dan toch wordt gewonnen door Elke. Anaïs heeft nochtans setbal bij 6-5 in de tie-break!

In de 2de set en de 3de set worden stevige en scherpe rally's gespeeld, vooral van achteruit met af en toe een spectaculaire aanval naar het net en een drive-volley als winner. De uitslag is wat sterk, maar toch een verdiende prestatie!Het is trouwens haar eerste overwinning in de hogere reeks.

AP:

*Ademhaling opnieuw
*Gekende tactische keuzes blijven spelen


Tabel JS TC De Alk M12/5

*Finale vs Aimé (C+30/4)

Een wedstrijd om snel te vergeten. Anaïs wint de 1set vlot, maar enkel omdat Aimé meer onnodige fouten maakt dan Anaïs. In de 2de set is het net andersom. In de 3de set loopt Aimé met goede punten uit naar een 5-2 voorsprong en dan pas schiet Anaïs wakker en speelt 3 goede games. De laatste game kan ze net niet binnenhalen en gaat de zege verdient naar Aimé.

AP:

Misschien toch geen goede zet om daags ervoor 5 keer in de Sledge Hammer en 4 keer in de Typhoon te stappen ;-) Ze was er duidelijk niet bij ...
*1/2-finale vs Aurelie (C+30/4)

Een spannende wedstrijd! De 1ste set domineert Anaïs, ondanks verwoede pogingen van Aurelie om het ritme/tempo te verstoren/omlaag te halen. In de 2de set kan Anaïs de lijn niet doortrekken en laat zich meeslepen naar een trager tempo en verliest dan ook terecht de set. In de 3de set weet Anaïs een oplossing te vinden voor het moeilijk spel van Aurelie en mag zondag op haar verjaardag de finale spelen.

AP:

  • Meer opbouwend en uitkijken voor een kans om aan te vallen
  • T2 moet dwingender


*1/4-finale vs Elke (C+30/4)

Ik kijk uit naar de mogelijke revanche die Elke zal willen nemen. Een spannend duel! Het zal een late ontmoeting worden, want eerst wordt er nog gedubbeld in Leuven (begin 17.00)

De wedstrijd begint om 20.30 op een naburig veld (Tennis Centrum Alken) is niet spannend maar wel spektakelrijk. Vele winners, veel tempo en mooie punten. Elke heeft haar best gedaan, maar Anaïs heeft zeer sterk gespeeld. Proficiat!


Super Match Point

Jeugdsterren TC Alken EM12/5 vs Elke
*1/8-finale vs Pauline (C+30/5)

Dit meisje kent ze al van tijdens de interclub. Paulien heeft haar best gedaan, maar ook vandaag was het een vlotte zege voor Anaïs. De 1ste set speelde Anaïs ruim in haar comfortzone, ook omdat ze moe was van een lange sportdag op school. De laatste 4 games heeft ze duidelijk het tempo verhoogt en was het leuk om naar te kijken.

AP:

*Dwingend blijven spelen
*S & V met spinserve inzetten


Tabel TC Demerstrand M12/4*1/2-finale vs Julie (C+30/4)

Julie heeft op Tenkie ook een 1/2-F achter de rug, net zoals Anaïs (tegen Anouk van 3 uren en 58 minuten!!)

Toch kunnen de meisjes zich opnieuw opladen voor deze wedstrijd. Julie speelt een veel hoger niveau dan ik verwachtte. Uitgezonderd haar opslag, was de rest van haar spel C+30/2 waard!

Anaïs heeft super gespeeld, in de tie-break 6-2 voor... maar 4 set-punten bleken niet genoeg. 2x op een haar haalde ze de 1ste set net niet binnen. De wedstrijd (tegen Anouk) die ze in de benen had nam zijn tol, want de zware met hoge tempo gespeelde balwisselingen kon ze dikwijls net niet afmaken ondanks vele game-points en break-points. Superproficiat aan beide meisjes voor de sportieve en spektakelrijke wedstrijd!

AP:

*Ademhaling
*2de terugslag patronen spelen*1/4-finale vs Jasmine (C+30/4)

De wedstrijd kon doorgaan onder een stralende zon en af en toe een licht briesje. Jammer genoeg was het niveau van de wedstrijd niet zo stralend. Mooie punten werden veel te vaak afgewisseld met ongedwongen fouten. Het ritme en intensiteit van de wedstrijd was vrij laag waardoor de scherpte regelmatig te wensen over liet. Toch naar de volgende ronde.

AP:

*Tempo en ritme opleggen aan tegenstander, niet in meegaan
*Contactpunten meer onder schouderhoogte
*O1 meer vaart, ctpt vroegerAnaïs vs Jasmine in Demerstrand


*1/8-finale vs Stien (C+30/5)

Een interessante wedstrijd omdat Stien (2de jaars) een stevige balwisseling kan spelen en daardoor voor Anaïs een leuke uitdaging zal zijn.
De wedstrijd hebben de meisjes gestaakt op 2-2, omdat het terrein niet meer bespeelbaar was. Op 05/06 wordt ie hervat.

Deze wedstrijd viel toch tegen qua niveau. Stien kon weinig inbrengen tegen de precieze shots van Anaïs en had het mentaal moeilijk, waardoor ze ook nog een aantal ongedwongen fouten maakte. Vlotte zege.


Tabel JS TC Tenkie M12/5*1/2-finale vs Anouk (C+30/5)

Anouk heeft voor de middag nog 1/2-F interclub gespeeld en treed daarna aan tegen Anaïs. Ze is goe bezig, zeer vast, maar ik verwacht dat Anaïs haar spel oplegt zodat Anouk het zeer moeilijk gaat krijgen ...

Wat een wedstrijd! 1ste set beginnen ze buiten, enkele korte onderbrekingen door de regen en dan toch naar binnen bij een stand van 2-2. Anaïs is mentaal verrast door de vastheid en de zo goed als foutloze spelende Anouk. Anaïs speelt te overhaast en maakt belangrijke aanvallende fouten waardoor Anouk de 1ste set wint met 6-2.

De 2de set kan Anaïs zich herpakken, maar kan geen comfortabele afstand nemen en na 2 uren en 30 minuten beslist een tie-break over set of wedstrijdwinst. Zenuwslopende balwisselingen en uiteindelijk wint Anaïs met 16-14.

In de 3de set hetzelfde scenario, Anaïs kan haar spel niet echt opleggen en uiteindelijk, ondanks vele kansen wordt het 7-5 voor Anouk. De wedstrijd heeft 3 uren en 58 minuten geduurd. Wel zijn er een aantal niet reglementaire 'break' geweest door Anouk omdat ze het fysiek moeilijk aankon, maar toch Proficiat!!

Ook proficiat voor de Fair Play Prijs die ze van de wedstrijdleiding heeft ontvangen tijdens de prijsuitreiking!

AP:

*Mentaal niet meer laten verrassen
*Meer X opbouwen
*Warming-up routine*1/4-finale vs Bernice (C+30/4)

3 jaar geleden Tour 1 Diest EM09 ... in de 2de set werd het opgave door Anaïs. Dat is een hele historie geweest die we spijtig genoeg nooit zullen vergeten. De entourage van het meisje zorgde voor heel wat opschudding toen Anaïs in de 2de set een bal langs de zijlijn out gaf. Het was een nipte call, maar geen reden tot een drama... terwijl Bernice 13 keer (verkeerdelijk!) een bal uitriep in de 1ste set... en wij wijselijk (zoals het hoort) niets gezegd hebben.

De spanning was deze wedstrijd letterlijk te snijden, maar gelukkig hebben alle omstanders zich afzijdig gehouden, enkel wat positieve aanmoedigingen...zoals het hoort. Er werd op de baan regelmatig stevig getimmerd met een verdiende en terechte uitslag. En wij blij dat deze 'ontmoeting' achter de rug is ...*1/8-finale vs Sam (C+30/4)

Zeer veel inschrijvingen (37), gelukkig mag Anaïs in de hoofdtabel starten.

Dit meisje heeft ze een aantal weken geleden eens bekampt voor de interclub. Stevige wedstrijd toen...en ook deze keer. Wel is de overmacht van Anaïs nog duidelijker geworden! Zeer aantrekkelijke wedstrijd!

Proficiat en gelukkige verjaardag Sam!


Tabel JS Tenkie M12/4*Ronde 1 vs Amber (C+30/2)

Anaïs mag aantreden tegen het 1ste reekshoofd Amber. 2 jaar geleden hebben ze elkaar in Tongeren bekampt toen Anaïs als 9-jarige bij de 10-jarigen had ingeschreven. Toen al een mooie wedstrijd. Hopelijk wordt het weer een spannend duel.

De 1ste set werd Anaïs overrompeld door de zware druk die Amber op elke shot plaatste.
In de 2de set was het Anaïs die dominanter speelde, maar kon de vele break -en gamepoints niet verzilveren. Ze had net iets te veel moeite met de ondergrond (kunstof met heel weinig korrel) en miste op een haar een aantal afgedwongen open kansen. Er werd met een stevig tempo gespeeld met geregeld scherpe balwisselingen. Anaïs heeft duidelijk net te weinig ervaring met dit niveau, ben benieuwd naar de volgende ontmoeting. Amber heeft verdiend de wedstrijd gewonnen. Proficiat aan beide meisjes!

*Wedstrijdpunten afgewongen door Anaïs


* Wedstrijdpunten afgedwongen door Amber


AP:

*Opbouwend meer lengte in de BH crosslijn
*Aanvallend meer FH rechtdoor
Van toernooien naar navigatiepaneel