Toernooien 2012/07


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
TC Yachting
TC Iris-TCO
Tennisclub Diest
KWTC 12/5
KWTC 12/4
FAMILY THROPHY KTCM
JRT** (E) VENRAY
JRT** (D) VENRAY
Tabel JS M12/5 TCO-TC Iris

* Finale vs Sam (C+30/4)

Dit is de vierde onderlinge ontmoeting, maar de eerste in een finale! Anaïs speelt sterk en gedurfd en gaat na een lange en spannende 1ste game vlot door naar 6-2.

In de 2de set hetzelfde spelbeeld tot een stand van 4-1, dan zakt de kwaliteit door te veel onnodige fouten en wordt de wedstrijd afgesloten met 6-3. Tweede toernooiwinst dit weekend met knap en gedurfd tennis, proficiat!

AP:

 • wedstrijdballen van goede staat ipv platte ballen!Finale vs Sam* 1/2-Finale vs Aimé (C+30/4)

Het weer dwingt een ontmoeting in de binnenhal. Anaïs begint met de service en start direkt met 2 winners met bal 3, gevolgd door 3 UE en ondanks opnieuw 3 winners haalt Aimé de 1 ste game binnen. Dit spelbeeld zet zich voort, maar Anaïs weet dan telkens 2 opslagspellen per set te winnen en Aimé niet. Proficiat Anaïs!

AP: meer marge met O1 voor meer rendement!


* 1/4-Finale vs Julie (C+30/4)

Door een blessure heeft Julie WO gegeven voor deze ontmoeting. Hopelijk valt deze tegenvaller mee en zal ze spoedig weer terug te vinden zijn op een of ander toernooi!

* 1/8-Finale vs Jella (C+30/5)

Wederom een bijzondere wedstrijd omwille van verschillende redenen:

 • wedstrijd spelen na 5 dagen rust
 • ze is daags voordien gevallen op haar rug (speeltuin)
 • speelt voor het eerst dit jaar tegen een linkshandige
 • ze speelt voor het eerst met een volwassen racket (10 dagen geleden 1x getest)


Is een goede wedstrijd om aan het racket te wennen (ook zonder training) en er worden lange rally's uitgewisseld. Anaïs blijft cool en kan ondanks haar vele DF (+16) toch vele punten afdwingen spelen.

Goede mentale attitude waardoor het overzicht bleef bewaard!

AP: veelvuldiger ontladen & ademhaling inzetten


Tabel JS M12/5 TC Yachting

* Finale vs Aurelie (C+30/4)

Anaïs kwam ondanks de moeilijke weersomstandigheden zeer sterk uit de startblokken. Geen fouten, aantal winners en sterk serveren zorgden voor een comfortabele 4-0 voorsprong. In game 5 kwam de kentering. 40-0 voorsprong en een drive-volley die eigenlijk meters uit zou vliegen slaat ze buiten. Daarna speelt ze enkele shots net uit en kan Aurelie counteren. Aurelie komt terug al vechtend voor elke bal tot 4-4, waarna Anaïs het toch afmaakt met 6-4.

In de 2de set gaat het gelijk op tot 4-4. Aurelie aan de opslag en na talloze breakpoints kan Anaïs de game winnen. Bij 5-4 lijkt het moeilijkste achter de rug, maar niets is minder waar. Anaïs verliest de game, Aurelie heeft slechts 1 shot terug moeten slaan! Aurelie pakt haar opslag-game en dus komt ze met 5-6 voor. Na verschillende setpunten kan Anaïs met een fantastische vechtlust de game toch binnenhalen en dus tie-break. Na een achterstand van 4-1 goed gemaakt te hebben wint Anaïs de match met de 2de matchbal.

PROFICIAT aan beide meisjes voor een superspannende wedstrijd!

AP:

 • meer rekening houdend met de weersomstandigheden ---> meer marge
 • minder power O1

De finalisten hebben na de prijsuitreiking nog kunnen genieten van een ijsje en een speedboot-trip op het kanaal!


Finale YachtingSpeedboot-trip
* 1/2-Finale vs Julie (C+30/4)

Julie heeft toch de wedstrijd aangevat ondanks een lichte koorts en een misselijk gevoel. Maar snel (2-0, opgave) bleek dat het tevergeefse moeite was. Toch dikke duim dat ze het probeerde. Snel beterschap gewenst!

* 1/4-Finale vs Anouk (C+30/4)

Wegens het slecht weder hebben ze binnen gespeeld op tapijt. De 1ste set kon Anaïs een achterstand van 5-3 goed maken. Anouk speelde goed mee, maar kon op de spannende momenten het net niet afmaken. In de 2de set vond Anaïs haar 'tapijt-ritme' enigzins terug en heeft de wedstrijd verdiend beslecht. De opslag van Anaïs zorgde regelmatig voor een service-winner en ace. Dus dat is weer een stuk beter dan in de vorige wedstrijden.

Opnieuw sterke positieve attitude en mooie punten.

AP: T2 dwingender in de opening!


* 1/8-Finale vs Sam (C+30/4)

Wederom een sterke prestatie van Anaïs. De 1ste wedstrijd tegen Sam was op gravel binnen. De 2de was binnen op kunstgravel en vandaag de 3de op gravel buiten. Ze begint haar nieuwe rackets goed aan te voelen en kan regelmatig uithalen met een sterke versnelling. De DF (9) beperken zich voornamelijk tot 2 opslaggames. Het tempo lag 20% hoger dan gisteren (Jella) en ook de variatie was best ok met enkele dropshots en approachen naar het net afgewerkt met enkele drivevolley's en smashen.

Natuurlijk heb je ook een tegenstander nodig die haar best doet om Anaïs uit te dagen, dus ook voor Sam proficiat!

Sterke positieve attitude en gedurfd spel.

AP: geen ballen meer aanvaarden die versleten zijn!Tabel JS M12/5 KWTC


* Finale vs Sam (C+30/4)

De vorige ontmoeting is voorbije zondag geweest tijdens de finale in Opglabbeek. Deze 5de keer wint eindelijk Sam in 3 sets. Sam heeft vastberaden alles gegeven en deze keer was dat voldoende om de partij binnnen te halen. Anaïs speelde haar spel, bouwde goed op, maakte vele mooie punten, maar kon dikwijls niet voldoende vaart generen om Sam echt uit balans te halen. Wanneer het wel lukte ging de scorende shot regelmatig net uit of net tegen de netrand. Toch proficiat voor beide meisjes die alles hebben gegeven in de stekende middagzon! De derde set is bijna integraal op 2 vids hier beneden te zien.


AP:

 • wedstrijdballen van goede staat ipv platte ballen!
 • je mag de scheidsrechter challengen!Deel 1


Deel 2


* 1/2-Finale vs Aurelie (C+30/4)

De vorige ontmoeting is voorbije zaterdag geweest tijdens de finale in Yachting. Ook deze keer wint Anaïs in 2 sets, maar telkens wordt het verschil tss beide meisjes duidelijker.


AP:

 • Dropshots meer naar A

* 1/4-Finale vs Anouk (C+30/5)


Voorgeschiedenis

Vorige ontmoeting was enkele weken geleden in de 1/2 finale van Tenkie en na 3 uur en 58 minuten verdiend gewonnen door Anouk.

De kanttekening is wel dat Anouk en de moeder de spelregels niet respecteerden. Ik heb de moeder na de wedstrijd daarop gewezen op een rustige en beleefde manier, om hun voor onaangename verrassingen in de toekomst te behoeden.

Zij deed alsof haar neus bloedde en kreeg daags nadien lik op stuk in de finale van de dienstdoende scheidsrechter (MEZEI VICTOR 0519662). Zij werd verschillende keren op de vingers getikt omdat ze verbaal contact had en dikwijls signalen naar Anouk gebaarde. Anouk werd ook enkele keren terecht gewezen omdat zij te pas en te onpas  rust nam.


Vandaag

Ik hoopte dat de moeder haar les had geleerd, maar helaas ... praktisch elke wissel van kant ging ze aan de rand van de baan staan om met haar dochter te communiceren.

Niet dat het veel uitmaakte want de 1ste set ging moeiteloos naar Anaïs met 6-0. Toch vond ik het niet kunnen dat zij geen respect opbrengt voor de spelregels en de tegenstander van haar dochter, dus heb ik het laten weten aan de wedstrijdleider THEUWISSEN HENNI 0016377 die de wedstrijd ook gadesloeg, maar verkoos om geen actie te ondernemen.

Ik heb dan zelf een poging gewaagd om haar duidelijk te maken dat zij niet mocht communiceren met de spelers op de baan, maar opnieuw haalde ze haar schouders op!

Plots kwam de dienstdoende adjunct wedstrijdleiding (DEXTERS ELS (0225979) op een relatief kinderachtige manier tussenbeide (terwijl de wedstrijdleider erbij stond en de discussie enkel wou bedaren) door te zeggen dat de ouders van de baan zouden verwijderd worden, indien wij onze discussie niet zouden staken.

Ten eerste stonden wij (ikzelf en mijn partner) in tegenstelling tot de moeder van Anouk, niet aan de baan maar op het terras 10m van de baan en ten tweede had Els de moeder kunnen wijzen op haar niet-reglementair gedrag in plaats van haar foutief gedrag te versterken! Omdat ik Els daarop wees ging ze een nota van het dispuut naar de VTV sturen.

Ik geef grif toe dat ik slimmer had moeten zijn en het gedrag van de moeder had moeten negeren. Wel vind ik dat de wedstrijdleiding hun verantwoordelijkheid niet correct heeft  opgenomen en een kans heeft laten liggen om een ouder te begeleiden in de regels van een fantastische sport.

Besluit

Alweer een bewijs dat de regels van 'competitie-spelen' kennen essentieel zijn voor een leuke beleving op en naast de baan!

In plaats van te genieten van het spel van de kinderen en ervaringen uit te wisselen met de andere ouders zijn er veel die elkaar met getrokken messen tegemoet treden!
Tabel JS M12/4 KWTC

* RONDE 2 vs Julie (C+30/2)

Anaïs start sterk en loopt uit naar 3-1 en dan komt Julie terug en wint de set met 6-4.

In de 2de set kan Anaïs de kloof niet dichten en ook deze set gaat naar Julie met 6-3.

AP:

 • niet laten meeslepen door negatieve attitude


* RONDE 1 vs Axelle (C+30/3)

De vorige ontmoeting is in 2009/05 te Tenkie geweest, nog op het midi-terrein. Voor die nostalgische beelden terug te bekijken klik hier. Toen al speelde Anaïs agressief, maar had nog onvoldoende controle om haar spel door te zetten.

Anaïs start overmoedig en maakt een aantal fouten waardoor ze toch een achterstand oploopt van 5-1. Ze past haar spel aan en na één uur wint ze de set met 7-5.

De tweede set gaat gelijk op en beide meisjes geven geen krimp en met één break en 2 uur later haalt Axelle het met 7-5.

De laatste set is een echte thriller. Anaïs heeft bij een stand van 5-3, twee matchballen en bij 5-4 ook. Uiteindelijk wordt het ook in deze set 7-5. Deze wedstrijd duurt op de kop af 4 uur en dit voor een indoorwedstrijd (marmerkorrel)!

Een record voor Anaïs, haar (voorlopig) langste wedstrijd ooit! Proficiat voor je doorzettingsvermogen!

AP:

 • langer activeren
 • speelbasis aanpassen
 • blijven bewegen om verkramping te vermijden

Tabel Volvo Tour 1 M12/1 Diest

* 1/8-Finale vs Victoria (C+15/5)

Anaïs start in mineur met 2 DF en 1 UE, dus direkt een servicebreak. Victoria start beter en na enkele games heeft Anaïs het hogere tempo en niveau vast en doet zelfs meer dan aanklampen maar domineert de meeste rally's en slaat ook geregeld een winner! Victoria haalt de set binnen op ervaring door op de kritieke punten met iets meer marge te spelen en dus minder fouten.

De 2de set is van hetzelfde stevig niveau en spelbeeld, maar Anaïs krijgt het fysiek zwaar te verduren, het is 30° C en ze speelt op 95% van haar vermogen en Victoria heeft nog reserve. Ook deze set gaat met 6-3 verdiend naar Victoria. Dikke proficiat en knappe performance!Tabel M12 JRT** Venray

*Tennisschool Maascourt

Anaïs wordt uitgenodigd door de plaatselijke tennisschool om 's ochtends mee te trainen en kennis te maken met de Nederlandse aanpak. Een toffe ervaring die Anaïs natuurlijk graag aanvaardt.

TS Maascourt biedt Anaïs een plaats in het meisjes 12 team om deel te nemen aan de Steden Team Tennis competitie in de eredivisie! Deze wedstrijden gaan door in de wintermaanden.

Ook TS Gijs biedt Anaïs een plaats in het meisjes 14 team in de 1ste divisie. Alle teams (12-14-16 en 20 jarigen) spelen 2 enkels en 1 dubbel. Natuurlijk zal ik van deze competitie ook een aantal video's publiceren, zie later :-). 

Wat wij hier nog niet weten is dat Anaïs uiteindelijk voor TS Regio Zuid gaat uitkomen


* Finale EM12 vs Shaimaa (C+30/2)

De finale is wat spannender dan de poulewedstrijden maar toch is de tegenstander een maatje te klein, dus wint Anaïs verdiend het 2 sterren Jeugd Rankings Toernooi!* Poule EM12 wedstrijd 2 vs Esther (C+30/1)

Haar tweede wedstrijd speelt Anaïs zeer overtuigend op alle vlakken. Esther doet haar best maar is 2 maatjes te klein. Indrukwekkend ondanks de loodzware hete temperaturen!


* Poule EM12 wedstrijd 1 vs Kim (C+30 en 1ste reekshoofd)

Het is snikheet en Kim (2000) heeft het moeilijk om Anaïs te volgen. Anaïs speelt eerst wat behoudend en is benieuwd wat haar Nederlandse tegenstander (ranking 67) haar voor problemen zal geven, maar eenmaal in het ritme neemt ze het roer duidelijk over en legt dan haar spel duidelijk op. Een vlotte zege 6-1, 6-0 proficiat!Tabel JRT** DM12 VENRAY


* Finale DM12

Ook deze reeks (de finale wordt niet gespeeld door opgave van Kim en Veerle) wint Anaïs samen met Brandy verdiend! Dikke proficiat met de uitstekende prestaties!

* Poule DM12 wedstrijd 2

Deze meisjes (Esther en Laurie) hebben weinig weerstand kunnen bieden en hebben snel de duimen moeten leggen.* Poule DM12 wedstrijd 1

Een leuke wedstrijd, toch een maatje te klein. De meisjes (Kim en Veerle) hebben er wel van genoten. Zie hier beneden voor een samenvatting.


PRIJSUITREIKING JEUGDRANKINGSTOERNOOI** VENRAY


Tabel Family Throphy DG 6 KTCM

*Finale vs 60 ptn

Nu toch een vader/dochter (Bruno en Isolde) en ook deze keer is het Anaïs die uiteindelijk het verschil maakt door weinig fouten, de gaten dicht te lopen en de nodige scorende shots te spelen. Dikke proficiat! Ik zal tegen de volgende keer toch zorgen dat mijn fysieke conditie toch een beetje beter is ;-). Bedankt Bruno en Isolde voor de fijne finale, spannend en fair!


*Poule wedstrijd 2 vs 55 ptn

Opnieuw krijgen we een moeder en zoon als koppel tegen, maar hier hadden wij weinig moeite. Deze wedstrijd werd zeer vlot door ons gewonnen.


*Poule wedstrijd 1 vs 50 ptn

We spelen voor het eerst samen (45 ptn) en we krijgen meteen een stevig koppel, moeder en zoon, voorgeschoteld. Een aantal games (8) loopt de stand gelijk op. Vervolgens krijg ik het moeilijk door verkramping in mijn bovenbenen (training is vereist), maar gelukkig neemt Anaïs de maat van onze tegenstanders en speelt ze mij dikwijls in een scorende positie die ik dankbaar aanvaardt :-)Van toernooien naar navigatiepaneel