Toernooien 2012/08


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
TC Basveld
TC Zelem
Family Trophy GTT
TC Tennisdel
TC Meulenberg
TC Keiheuvel
TC Boneput
TC BoneputTabel VV Keiheuvel M12/2

* Finale vs SMEULDERS Ellen (C+30/4)


Ook tegen Ellen zal het voor het eerst zijn. Anaïs heeft op GTT ook met Ellen getraind ze is een tweede jaars net zoals alle andere tegenstanders (behalve Mirte) in dit toernooi. We zijn benieuwd naar deze ontmoeting. Het is Anaïs' eerste finale in de Volvo Tour 2 in de reeks enkel meisjes 12. Hopelijk zal het spannend zijn ...

Het is een goede test geworden voor Anaïs. Zeer bevochten balwisselingen. Anaïs heeft zeer agressief gespeeld, maar niet altijd even slim, waardoor haar foutenlast veel hoger lag dan in andere wedstrijden.

De 1ste set gaat gelijk op en bij 5-4 schroeft Anaïs de druk nog een trapje hoger en met wat meeval, maar wel verdient, haalt ze de set binnen.

In de 2de set gaat ze verder op dezelfde wijze en komt ondanks geweldige punten op een achterstand 4-3. Ze vraagt om even naar toilet te mogen en krijgt geen toelating. Ze moet wachten tot de set afgelopen is volgens de scheidsrechter. Tijdens het spelletje krijgt Anaïs het te moeilijk en krijgt tranen van buikpijn en mag dan toch naar toilet.

Ze moet nog bekomen van het voorval en komt ook achter met 5-3, maar er is duidelijk een slimmere Anaïs aan het spelen. De volgende 3 games wint ze, maar kan toch geen matchbal afdwingen, dus tie-break!

In deze tie-break gaat Ellen veel voorzichtiger spelen en Anaïs verslaat zich enkele keren en komt 5-2 achter. Ze herpakt zich en kan met de 2de matchbal de wedstrijd afsluiten (9-7). Proficiat, eerste Volvo M12/2 toernooiwinst!

AP:

 • speelbasis van T2 aanpassen
 • achterwaartse verplaatsing neutraliseren centraal en diep
 • O1 meer marge over het net
 • aanvallende shotintenties moeten geen scorende ballen zijn


Finale TC Keiheuvel vs Ellen Smeulders

Tiebreak Finale en Prijsuitreiking

* 1/2-Finale vs LEEN ANOUK (C+30/4)

Alweer een interessante ontmoeting. Anaïs kent Anouk, maar heeft nooit het genoegen gehad om ertegen te spelen. Anouk en Anaïs hebben samen in de gewesttraining getraind, Anouk zat wel in een oudere groep.

De wedstrijd begint veelbelovend met stevige slagenwisselingen, hoog tempo en mooie punten. Na vier games wordt de foutenlast van Anouk te groot om Anaïs nog te kunnen tegen houden. Anaïs blijft stevig haar spel opdringen en Anouk kan een aantal slagen mee, maar moet dan wel telkens de duimen leggen. Ze kan, vooral door haar vele DF, geen echte vuist meer maken en Anaïs gaat verdiend naar de finale. Proficiat!

AP:

 • opnieuw zeer knappe wedstrijd
 • opnieuw beleving, intensiteit, focus, inzet, slim spelen 4,5/5* 1/4-Finale vs (4) BAX STEPHANIE (C+30/4)

In het geval dat ze de wedstrijd van 13.30 wint mag ze weer aantreden. Ben benieuwd want het meisje van (00') is een volledig onbekende en met een stevig palmares dit jaar.


Na de moeizame wedstrijd (>2h30) tegen Mirte gaat Anaïs toch redelijk relaxt de baan om zich met Stephanie te meten. Dit is direct een andere wedstrijd met hoog tempo en initiatiefrijk tennis van beide meisjes. Stephanie loopt vrij snel uit naar 3-0, maar Anaïs doet niets verkeerd. De volgende games worden eerlijk verdeeld en dan een servicebreak dat de stand terugbrengt tot 4-5. Anaïs heeft haar turbo aangezet en speelt zich een aantal gamepoints bij elkaar, maar het lukt haar net niet, dus setverlies.

In de 2de set gaat Anaïs door met haar dwingend en aanvallend tennis en Stephanie kan amper volgen. Ze wint dan ook verdiend met 6-2.

In de 3de set hetzelfde beeld met eenzelfde vlotte score 6-1.

AP:

 • zeer knappe wedstrijd
 • beleving, intensiteit, focus, inzet, slim spelen 4,5/5
* 2de ronde vs (3) VAN BAELEN MIRTE (C+30/4)


Dat wordt een leuke wedstrijd. De meisjes hebben nog samen getraind in GTT. Anaïs zal bij de pinken moeten zijn, want Mirte speelt niet zeer krachtig maar wel met heel weinig ongedwongen fouten.

De wedstrijd verliep inderdaad moeizaam voor Anaïs. Het ritme lag relatief laag en Anaïs moest elk punt 3x maken, want Mirte anticipeerde zeer goed. Bovendien draaide de opslag niet erg vast, nog altijd teveel DF (bijna gemiddeld 2 per game), maar ook meer service winners. Uiteindelijk toch in 2 sets gewonnen.

AP:

 • dropshot niet spelen als tg in het veld staat
 • intensiteit ook tussen de punten voldoende hoog houden
 • scoren in de opening, tegenvoets enkel als verrassing


* 1ste ronde vs COOLS EVELIEN (C+30/4)

Een wedstrijd om terug wat wedstrijdritme op te doen. Alles onder controle en veel rechtstreekse winners geslagen. Enkel de opslag die nog niet op volle toeren draait. Gemiddeld 2 DF per game, dus duidelijk voor verbetering vatbaar.

Anaïs doet enkele line-calls waarvan 3 terecht en 1 niet (duidelijk uit, maar schaduw op de baseline maakte dat Anaïs dacht dat ie toch in was). De meisjes palaveren daarover op een fatsoenlijke manier, maar de vader van Evelien vond het blijkbaar nodig om even luidruchtig te laten horen dat hij ervan moet 'kotsen' van zulke meisjes die het nodig achten om een call te doen. Jammer dat Evelien zo'n voorbeeld als rolmodel heeft.

Tabel Volvo DM14/3

1/4 Finale in de HOOFDTABEL vs BOVEND'AERDE BIRGIT (10 ptn.) en GOYENS PAULIEN (10 ptn.)

Ik ben er niet bij geweest, maar de commentaren waren duidelijk. De aanhangers van de tegenpartij hebben zich verschillende keren gemengd met het verloop van de wedstrijd. Zelfs een aantal keren rechtstreeks onze meisjes aangesproken. Uiteindelijk is de wedstrijdleiding moeten tussenkomen, maar dat 'volk' wou van geen wijken weten.

Jammer dat deze mensen niet door hebben waar het eigenlijk om gaat; een leuke spannende wedstrijd met supporters die er zijn om aan te moedigen!

Wij langs de kant mogen niet met de wedstrijdspelers spreken, zo simpel is het reglement!

Niemand heeft er iets op tegen als je eens aan je speler vraagt of alles ok is, of heb je iets nodig, ...

Wat mag niet is commentaar geven tegen eender welke speler, aanwijzingen geven. Zich mengen met gesprekken tussen de spelers of lijnrechter spelen noch voor of tegen je eigen speler!

In belang van een correcte ontwikkeling van de spelers en een leuke ontmoeting die eigenlijk ook een kans is om nieuwe mensen te leren kennen, laat de spelers met rust!
Tabel Volvo M12/2 Boneput

* 1/4-Finale vs PEETERS FIEN (C+30/2)

Een interessante wedstrijd om te zien of Anaïs verlost is van haar blessure en om te zien hoe ze omgaat met de kwaliteit van de shot van Fien.

In de voormiddag nog een stevige training om haar paraatheid te testen en met glans doorstaan. Wel is Anaïs mentaal niet scherp genoeg om steeds de juiste balkwaliteit te spelen. H

Tijdens de opwarming is duidelijk dat Anaïs haar wedstrijdritme zoekt, maar éénmaal de wedstrijd begonnen staat ze er helemaal. Ze kan goed mee en geeft regelmatig haar visitekaartje af. Bij een stand van 2-2 krijgt ze ook kansen om op voorsprong te komen. Het enige wat minder draait is haar service, ze slaat gemiddeld 2 DF per game en dat is teveel tegen Fien. De betrouwbare service van voor de blessure is wat zoek, maar met wat training zal het weer ok zijn.

Ondanks duidelijke cijfers 6-2, 6-1 was het een partij met scherpe balwisselingen en hoog tempo. Volgend jaar zal Anaïs zeker het krachtsverschil goedmaken en dan is het voordeel van haar tegenstander niet meer van tel.


Tabel Volvo M12/1 KTCM

* 1/4-Finale vs VERMEULEN NICKY (C+30/1)

Anaïs kan jammer genoeg deze wedstrijd niet spelen wegens de opgelopen blessure in haar vorige wedstrijd tegen Demi. De vorige keer (M09) dat ze tegen Nicky heeft gespeeld in een enkel was van zeer hoog niveau, ondanks dat de score anders liet vermoeden. Ik had ze nu opnieuw graag zien spelen om hun ontwikkeling tegenover de laatste keer te kunnen evalueren.

* 1/8-Finale vs PIETERS LIESL (C+30/2)

Eerste ontmoeting, hopelijk niet de laatste! Wij kijken uit naar een spannende wedstrijd.

Het is een sterke partij. Liesl speelt scherp en snel, waardoor Anaïs het moeilijk heeft om regelmatig als winner uit de balwisseling te komen. Ze ondervindt aan den lijve dat het niveau een stuk hoger ligt dan ze gewend is. In verschillende spelsituaties moet ze zich steeds aanpassen aan haar tegenstander. Een zeer goede tennisles!

Ze zal deze ervaring hopelijk mee nemen naar de troostings-ronde!

AP:

 • verwachten, dus klaar zijn voor een zeer goed gespeelde shot terug te krijgen
 • speelbasis verfijnen tijdens het opbouwen


Tabel JS M12/4 Tennisdel

* 1/8-Finale vs VERHOFSTADT DEMI (C+30/3)

De wedstrijd gaat indoor door, wel op gravel. Beide meisjes beginnen gebeten en Anaïs loopt uit naar een voorsprong van 3-1 en 40-15. Dan krijg ze nog 2 kansen om 4-1 voor te komen, maar kan ze niet verzilveren. Uiteindelijk gaat de set toch verdiend naar Demi met 7-5.

In de 2de set gaat Demi op haar elan verder en maakt het Anaïs zeer moeilijk, slaat veel rechtstreekse punten. Anaïs heeft haar vorige match nog niet helemaal verwerkt want loopt een lichte verrekking in de linkerbovenbil op en neemt een wijze beslissing door de strijd te staken. Proficiat Demi en Anaïs voor haar inzet!

AP:

 • voorbereiding op een wedstrijd verzorgen
 • speelbasis verfijnen in het opbouwen
 • geen slice (voorlopig) naar de forehand van de tg
 • coolingdown verzorgen


Tabel JS M12/5 TC Zelem

* Finale vs MEYNEN BERNICE (C+30/4)

Vroeg op tijd vertrekken om 09.35 de finale te starten. De wedstrijd is verrassend een goede wedstrijd, zolang Bernice niet haar 2de service moet gebruiken, want dan zijn haar winstkansen bijna nihil. Anaïs drijft het tempo nog wat op en houdt steeds de kontrole over de punten en de wedstrijd. Uiteindelijk een vlotte winst, proficiat!


* 1/2 Finale vs SNOEKS AURELIE (C+30/4)

Voor de 2de keer deze week. Hopelijk wordt het morgen wat spannender ... Het was deze keer niet een aangename wedstrijd. De intensiteit was laag in de 1ste set en een aantal line-calls deed er ook geen goed aan. De 2de set was het tempo al een stuk hoger. Klus geklaard, op naar de finale!* 1/4 Finale vs
GIELEN ISABEAU (C+30/5)

Het tempo in deze wedstrijd ligt lager dan de laatste weken en Anaïs maakt er gebruik van om veel approachen te oefenen en haar netspel aan te scherpen. Vlotte winst.

Tabel JS M12/5 TC Basveld

* Finale vs PALMAERS JASMINE (C+30/4)

Deze wedstrijd start 2 uren later dan gepland (11H15). De sfeer was dan ook niet erg tof. Ook de wedstrijd had niet echt een finale-sfeer. De duidelijke overmacht van Anaïs maakte het niet echt spannend. Ze voelde zich op het einde van de eerste set niet echt lekker meer, maar beet door en maakte het ook vrij snel af in de 2de set. Proficiat, met jouw 9de titel!

* 1/2-Finale vs Anouk Campana (C+30/4)

Anaïs begint direkt met het tempo hoog te leggen, waardoor ze wel strak en snel speelt maar toch wat lengte in haar shots mist. Anouk kan wel mee maar kan niet voldoende 'gewicht' in de schaal leggen en Anaïs wint ook dit maal vlot.
* 1/4-Finale vs Aurelie (C+30/4)

Anaïs speelt een beresterke partij. Veel winners en weinig fouten, goede focus en uitstekende attitude! Aurelie deed haar best maar kwam op elk vlak tekort. Er was ook geen sprake meer van vermoeidheid en de score geeft ook het juiste spelbeeld weer. Anaïs is nu duidelijk klaar voor een volgende fase. Na Zelem zal ze niet meer uitkomen in de M12/5.
* 1/8-Finale vs Sarah Boelen (C+30/5)

Een oude bekende van vorig jaar. Dit jaar is dat de eerste maal dat ze elkaar ontmoeten.

Anaïs is duidelijk 2 maatjes te groot, wel heeft Sarah ook goede progressies gemaakt. Anaïs speelt heel gevarieerd, met vele mooie opgebouwde punten en scoren aan het net met winnende volley's, dropvolley's en drive-volley's.

In de 2de set sluipt de vermoeidheid bij Anaïs binnen (eerste keer dat dit fenomeen zich voordoet, vorige week vakantie, maar heel laat gaan slapen!) en speelt ze onbewust veel centraler en met onvoldoende lengte, zodat Sarah haar het even moeilijk maakt. Toch heeft Anaïs nog wat overschot en ook deze set wordt vrij vlot gewonnen. Proficiat!

AP:

 • bij vermoeidheid hoogte winnen voor lengte te verkrijgen zeker bij neutraliserende shots

Tabel Family Trophy GTT DG 6

* Finale vs Marc en Marie Spiessens (55ptn)

Het was niet een goede wedstrijd omdat er veel fouten werden gemaakt, vooral op de service ging het dikwijls mis. Wij zijn nooit in de problemen geraakt en hebben dan ook relatief gemakkelijk onze 2de trophee binnengehaald.Van toernooien naar navigatiepaneel

Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)