InterClub 2011


Hier vind je video's en artikels van de interclub met Anaïs voor GTT
Ronde 1
TC Wimbledon
Ronde 3
TC Tongeren
Ronde 2
TC Heusden
Ronde 4
TC Den Bruul
FINALE LIMBURG
(vs TC Tennisdel)
1/2 FINALE VLAANDEREN
(vs W-VL)
FINALE VLAANDEREN
(vs ANTWERPEN)Klik hier voor het speelschema van de INTERGEWESTELIJKE INTERCLUB.

Klik op de provincies (blauw op het document) om de ploegensamenstelling te bekijken.


Anaïs & Floor FINALISTEN VAN VLAANDEREN M10/2
FINALE VLAANDEREN vs Blauwe Regen (Antwerpen)

Lotte was te sterk voor Floor, dus moest Anaïs wel haar partij winnen om nog kans te maken voor de eindzege.
Benja speelt heel agressief, maar maakt geregeld ook een onnodige fout. Anaïs krijgt de wijze raad van de coach (deze keer van de club uit= Dennis Verstraeten) om de rally lang genoeg vol te houden, maar op safe spelen is Anaïs niet gewoon en speelt geregeld kort. Benja maakt hier korte metten mee en de eerste set gaat verdiend naar Benja.

In de 2de set speelt Anaïs haar agressief spel en om de set/match/kampioenschap te beslissen is er een tiebreak nodig.

De tiebreak gaat supperspannend op en Benja heeft bij de stand 6-4 twee match -en kampioenschapballen. De eerste werkt Anaïs sterk weg. Bij de tweede wedstrijdbal gebeurt er iets heel ongewoons. Een lange balwisseling en Benja laat Anaïs heen en weer lopen. Een zeer diepe shot landt op de lijn en Anaïs kan de bal niet correct terugslaan. Afgelopen (denkt iedereen) en het publiek begint te klappen, maar meteen wordt er door de scheidsrechter OUT geroepen. Iedereen perplex, ook Anaïs! Omdat er indoor wordt gespeeld, zonder afdruk, is er niets tegen te doen en wordt de tiebreak nu met de stand 6-6 verder gespeeld. Benja is duidelijk van slagen, maar Anaïs speelt geconcentreerd verder en wint de tie-break, dus de 3de set zal beslissend worden.

In de 3de set kan Benja geen vuist meer maken en Anaïs gaat verder op haar elan en haalt vrij eenvoudig de derde set ook binnen!


Beslissend dubbel

Na de enkelwedstrijden was de strijd dus nog niet beslecht en de laatste wedstrijd (dubbel) zou de uiteindelijke KAMPIOEN aanwijzen. Onze meisjes hebben zich dapper geweerd, maar Lotte en Benja waren duidelijk hun meerdere, toch een dikke PROFICIAT!

Klik op onderstaande fotoalbum voor diavoorstelling

1/2-F IC M10/2 vs Waregem Gaver (West-Vlaanderen)

De finale gaat eerst voorafgegaan door de 1/2 finale uiteraard. Ik kan er niet bij zijn, maar onze meisjes zijn duidelijk een maatje te groot en winnen vlot deze ontmoeting! Hier onder enkele foto's.

FINALE LIMBURG vs Tennisdel Genk

Vids van het beslissend dubbel (1ste set & after)

Vids van de finale vs Anouk

Foto's op GTTAnaïs & Floor KAMPIOEN VAN LIMBURG M10/2

Relaas

Mijn prognose is helemaal uitgekomen, ik zal op de lotto moeten spelen :-)

De enkel-wedstrijd van Floor is vlot door An Sophie gewonnen.

De enkel-wedstrijd van Anaïs is niet van een leien dakje gegaan. De 1ste set wint ze in een tiebreak en ook in de 2de set maakt ze een achterstand goed van 1-3 en wint alsnog in de tiebreak. Anaïs was niet superfit maar heeft dat uitstekend recht getrokken met tactisch slimme shots. Anouk heeft zich sterk geweerd en zich helemaal gegeven. Proficiat!

De dubbelwedstrijd was een thriller op zich. De 1ste set worden onze meisjes volledig weggespeeld en Floor is het noorden wat kwijt. Gelukkig blijft Anaïs in hun kansen geloven en ondanks een achterstand van 1-3 en 30/30 in de 2de set komen ze knap terug en winnen ook een sterk gespeelde tiebreak.

De finale wordt met een super-tiebreak beslist en deze is een finale waardig. Onze meisjes winnen met het kleinste verschil!!

PROFICIAT!!!

Dank aan alle supporters en bijzondere dankwoord aan trainers Kim Mensch om speciaal op te komen voor deze finale en Tommy Ooms voor zijn enthousiaste steun!

Preview:

De laatste ontmoeting in de poule is meteen ook de Finale Limburg omdat er maar 1 poule is. De 1ste in de poule is Kampioen Limburg.

Anaïs heeft voorbije woensdag voor het eerst tegen Anouk mogen spelen en heeft (verrassend) de duimen moeten leggen. Hopelijk kan ze dat recht trekken dit weekend?

Floor zal het erg moeilijk krijgen tegen de veel hoger geklasseerde An-Sophie.

Ook hier zal het dubbelspel beslissend zijn! Spannend!


IC ronde 4 vs Den Bruul Geel

Deze ontmoeting is er geen voor onze meisjes. De meisjes van Geel doen hun uiterste best, maar het niveauverschil was veel te groot. Zij zijn dan ook per ongeluk verzeild in deze reeks. Hopelijk zullen Sou en Lena toch hun best blijven doen en tennis niet opgeven.


IC ronde 3 vs TongerenAnaïs heeft geconcentreerd gespeeld en verdiend gewonnen. Amelie was een maatje te klein.

Floor speelt verdienstelijk maar haalt het niet van haar vriendin Ine die heel weinig fouten maakt.

Het dubbelspel moet de knoop doorhakken en deze werd in een supertiebreak beslist in het voordeel van onze meisjes. Proficiat verdiende overwinning!


IC ronde 2 vs Heusden

Anaïs heeft ondanks het overlijden van haar grootvader, mijn vader Francesco D'Amico het toch kunnen opbrengen om te wedstrijden. De meisjes van de tegenpartij waren zo vriendelijk en attentvol om haar te condoleren en een kaartje te overhandigen.

Emma heeft het Anaïs moeilijk gemaakt maar kwam toch tekort.

Febe heeft in de derde set de duimen moeten leggen tegen een goed spelende Floor.Het dubbelen was een extra training. Het niveau was niet echt top, de spanning zat er niet in. Toch proficiat aan alle meisjes!


IC ronde 1 vs Wimbledon

De eerste ontmoeting zit erop en het is een duidelijke overwinning geworden. Anaïs heeft het te gemakkelijk gehad en Floor heeft een goede stevige partij naar zich toe getrokken. In het dubbel waren ze een maatje te groot voor hun tegenstanders (Manou en Imane). Proficiat!Van Interclub 2011 naar Opkomend Talent