Toernooien 2013/01


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
TC Bayards
TC Grand Slam M12/2
LOJK (NL)
TC Wimbledon EM12/1+
TC Wimbledon DM12/1+
TC Hamont M12/2Tabel M12/2 TC Hamont

Dagplanning


* Finale vs  CREEMERS TINE (C+30/4) za 05/01/2013 12:30

Anaïs' haar derde finale al voor 2013. Derde keer hopelijk goede keer.

Tine is een 1ste jaars, is vorig jaar intergewestelijk kampioen geworden bij de interclub M10/3 en speelt met een thuisvoordeel. 

Het is een ongelijke strijd, Tine doet haar best maar ziet de ballen rond haar oren vliegen. Enkele mooie balwisselingen, maar kan weinig punten afdwingen. Anaïs wint met deze finale haar eerste Volvo Tour M12/2 toernooi van het nieuwe jaar 2013! Proficiat, nu 2 weken tapering, zal haar deugd doen.* 1/2 Finale vs BOX ZOE (C+30/5) wo 02/01/2013 17:00

Als eerste geplaatste komt ze pas in de 1/2-finale aan het werk. Beide kanshebbers zijn C+30/5. Hopelijk wordt het niet een éénrichtingsverkeer wedstrijd.

Het is Zoe geworden. In 2010 heeft Anaïs tijdens de interclub met Floor tegen Zoe en Indira gedubbeld. Toen waren beide meisjes 2 maatjes te klein.

Het is spijtig genoeg een maat voor niets geweest. Het verschil is groter geworden. Ze doet haar best, maar is 3 maten te klein voor Anaïs. Droge cijfers 6-1,6-0.
Tabel M12/2 TC Grand Slam

Dagplanning


* Finale vs RILLAERTS LOUISE (C+30/3) 

Louise is een 1ste jaars B-golder en hopelijk kan ze het Anaïs moeilijk maken, zodat ze al goed opgewarmd is voor de clash tegen Nicky.

Louise heeft haar visitekaartje afgegeven, ze speelde voor wat ze waard is en Anaïs heeft zich onvoldoende kunnen aanpassen aan de linkshandige spelpatronen van Louise.  Een verdiende overwinning in 3 sets, proficiat. 

Anaïs zal hopelijk nog eens de kans krijgen om tegen Louise te spelen en dan verwacht ik dat ze zich niet meer zal laten verrassen :-)


AP

 • aanpassen aan linkshandige sliceserve
 • vertikale spin blijven inzetten


Finale (set 2)
* 1/2 Finale vs BOELEN SARA (C+30/4) 

Een oude bekende, vorig jaar slechts éénmaal moeten bekampen op TC Basveld in de zomer. Het beloofd voor 2013.  Is de kloof nu groter of kleiner geworden, dat is de hamvraag?

Gisterenavond nog naar de dokter met Anaïs en vanmorgen wou ze toch spelen al was dat maar tegen 70%. Dat bleek wel voldoende te zijn voor de finale te halen. Sara heeft haar best gedaan maar is toch 2 maatjes te klein zeker tegen een fitte Anaïs. Morgen heeft ze 2 wedstrijden op het programma, hopelijk is ze voldoende herstelt om zich volledig te kunnen geven.* 1/4 Finale vs MEEUS LORE (C+30/4)

Ook in dit toernooi is Anaïs eerste geplaatst. De vorige ontmoeting met Lore is van 2010, dus nog op een midi veld, toen waren beide meisjes nog 9 jaar! Ben benieuwd welke ontwikkeling Lore heeft meegemaakt.

Ik ben positief verrast door het niveau van Lore. Ze is een grote meid met krachtige basis-slagen en speelt zeker mee maar kan het tempo niet blijvend verwerken. Haar opslag is ook nog een minpunt, waardoor Anaïs het voordeel naar zich toetrekt. Een pittige wedstrijd om mee te beginnen én leuke wederzien.


AP

 • T2 speelbasis aanpassen ifv tg (mentale druk)
 • Aantal begin games spelen op ritme dan pas variatie inzettenTabel DM12 Wimbledon Tour 1+  D'AMICO ANAIS (20) & MAMPAEY BENJA (15) 


Dagplanning

wo 02/01/2013 11:15

*1/4 Finale in de KWALIFICATIETABEL vs DE WITTE EMELINE (30) & POORTERS ZOE (25)

Zoe kennen we van in Tessenderlo en de finale in Geel M09/2 in 2010. Nu zijn beide meisjes een stuk groter geworden en sterker :-). 

Opnieuw heeft het team niet goed gedraaid, laten het dikwijls afweten op gamepoint of breakpoint. Ze hebben wel stevigere punten gespeeld dan de vorige partij. De cijfers 6-2,6-3 zijn wat streng maar rechtvaardig ;-)*1/8 Finale in de KWALIFICATIETABEL vs LUYTEN LAURA(10) & VD VELDE JULIE(10)

We zien er naar uit om Anaïs samen met haar dubbelmaatje Benja in actie te zien.

Het is niet van een leien dakje gegaan. De tegenstanders speelden vrij uit omdat ze duidelijk merkten dat ze weinig kans maakten. Bovendien was Anaïs er bij vlagen niet bij en speelde ondermaats, waardoor de tegenstanders de 2de set nog binnenhalen. In de tie-break zijn ze nooit in de problemen geweest. 

Hopelijk kan ze de volgende wedstrijd laten zien wat ze waard is en een stevige dubbel spelen met Benja.

Anaïs was duidelijk niet op haar kilo ... ze heeft al enkele dagen last van darm-toestanden, dus naar de dokter en inderdaad haar darmflora heeft wat ondersteuning nodig...

Hopelijk kan ze morgen toch spelen voor haar halve finale in Tienen, anders zeker zondag voor haar partij tegen Nicky in de derde ronde.


Videobeelden 


Tabel EM12 Wimbledon Tour 1+

Dagplanning


1/8 Finale in de KWALIFICATIETABEL vs VERMEULEN NICKY (C+15/5) 29/12/2012 15:15

Als het niveau van de vorige ontmoeting wordt gehaald, zal het een superspannend duel worden!

De verwachting zijn ruimschoots ingelost! Anaïs speelt een zeer sterke partij met mooie punten en zeer drukvol spel.

Set 1:

Anaïs start het best en Nicky wordt wat verrast door het hoge niveau van haar tegenstander. Bij 4-1 heeft Anaïs de kans net gemist om op een 5-1 voorsprong te komen. Nicky weet zich terug te werken en weet deze set alsnog te winnen met 6-4


Set 2:

Deze set is nog hoger van tempo en er wordt hevig gestreden, met regelmatig een pareltje van een winner aan beide kanten. Het gaat gelijk op en Anaïs krijgt het conditioneel wat moeilijk (lange wedstrijd tegen Louise in de voormiddag nog in de benen). Ook is ze dat hoog tempo op snelle tapijt nog niet gewoon. Het blijft superspannend en bij 5-5 moet ze toch lossen en wordt het 7-5 voor Nicky, proficiat!1/8 Finale in de PREKWALIFICATIETABEL vs CARDOUS MARION (C+30/2) 

Het is van 2009 geleden dat ze elkaar nog zijn tegenkomen op een toernooi. Anaïs heeft telkens gedomineerd maar heeft toch de 3 wedstrijden uit handen gegeven. Het toenmalige stereotiepe spel van Marion (slaan met zo weinig mogelijk fouten) zal nu niet meer voldoende zijn. Ik vermoed wel dat ook Marion ondertussen is geëvolueerd naar een completer speltype, dus hopelijk een spannende wedstrijd met veel mooie punten!

Set 1: 

Jammer maar het was eenrichtingsverkeer, Anaïs sloeg de zwakke opslag telkens weg en zelf sloeg ze nog eens 5 aces. Als er al een balwisseling kwam dan kon Marion het tempo niet aan. De enige game die ze afstond was door  zelf 3 DF te slaan.

Set 2:

Anaïs gaat gewoon door met winners te slaan. Ze komt 3-0 en 40-0 voor na enkele  serve & volley acties. Toen ging het mis, eerst 3 DF, kwam terug in het voordeel en miste op een haar de 4-0. Ze verloor toch de game met een 4de DF. In het volgend spelletje maakt Anaïs 3 rechtstreekse ongedwongen terugslag-fouten en Marion wint de game met een van haar zeldzame mooie acties. Anaïs is duidelijk haar momentum kwijt en verloor met opnieuw 3 DF en een hoop UE ook de volgende 3 games, stand 4-5! Na de wissel heeft Anaïs zich aangepast en na enkele stevige balwisselingen heeft ze de draad van de eerste set weer opgepakt. Ze maakt het verdient af met 7-5. Proficiat!

AP

 • Variëren met O1
 • Ritme spelen als je timing verstoord is.
 • Telling 'deuce' ipv 40-gelijk
1/16 Finale in de PREKWALIFICATIETABEL vs TRUYTS ELLEN (C+30/3)  

Deze wedstrijd is duidelijk een verrassing. Ellen is een grote meid en speelt ook agressief van op de baseline. Het tempo lag hoog en de bal-wisselingen van hoge kwaliteit. Het verschil lag duidelijk bij de opslag en terugslag.

Set 1:

Anaïs was goed bij de les en na haar 2de opslagspel (4 DF) draaide haar opslag op volle toeren en kon Ellen weinig inbrengen tegen het snel en vast spel van Anaïs, dus terecht 6-3.

Set 2:

Deze set was vergelijkbaar behalve dat Anaïs nog meer voorwaarts speelde en de druk nog verhoogde. Enkele 'Flanaissen', drivevolley's, halfvolley's en scorende volley's.  Bij 5-3 heeft Ellen 3 match ballen op het nippertje kunnen verijdelen, maar Anaïs maakt het in het volgend spel met haar terugslag sterk af, eindstand 6-4.

Anaïs' 1ste overwinning in de Tour 1+ in het enkelspel in Wimbledon. Proficiat!

Tabel M12 LOJK


* Finale vs Anieke Croughs [2]

In deze finale heeft haar tegenstander geen schijn van een kans. Ze ziet de ballen rond haar oren vliegen en het wordt dan ook 6/0 - 6/1. Proficiat!


* 1/2-finale vs Lara Steegh [3]

Lara kan haar tempo 5 games volgen en dan is het over en out. In de 2de set wordt het snel 5/0 en kan Lara nog 3 spelletjes binnenhalen door wat geprobeer van Anaïs. Wel een leuke wedstrijd. Eindstand 6/3-6/3.

AP

 • T insnijden bij slice service 
 • Tg uit balans in de BH dan in opening (FH kant)


* 1/4-finale vs Noa van Mulken [1]

Deze wedstrijd is eigenlijk de echte finale. Noa is de nummer 1 geplaatst en een harde noot om te kraken. Ze heeft ook niet voor niets een C+15/2 klassement. Chapeau voor Anaïs, superspannend en verdiend winnaar! Noa is zelfs B+2/4 geworden voor 2014!* 1/8-finale vs Ellis Christis

Ellis deed haar best maar kon enkel de shots van Anaïs ondergaan. Voor dat ze het echt door had was de wedstrijd afgelopen.

Tabel M12 Bayards Tennis

* Finale vs CORNESSE Justine (C+15/5)

De finale zal ze helaas niet kunnen spelen. We hebben een afspraak met toekomstige dubbelmaatje van Anaïs en dat is belangrijker dan deze finale. Afspraak is afspraak!* 1/2-finale vs LACROIX Lea (C+30/1)

Anaïs heeft wat aanpassingstijd nodig om de US-Open hardcourt gewend te raken en haar opslag slaat ze wat overmoedig. De eerste set eindigd toch met 6-4 in haar voordeel.

In de 2de set is ze op volle toeren en Lea is duidelijk 2 maatjes te klein. Ze gaat vlot door tot 5-0 en maakt de wedstrijdbal mooi af met typische Anaïs actie. Eindstand 6-1!

AP

 • O2 meer boogtraject en b3 met forehand
 • T2 standaard patternsMatchpoint

Samenvatting


* 1/4-finale vs NULMANS Lien (C+30/4) (06/12/2012)

Anaïs ' eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is op Waalse bodem en toeval (of niet) speelt ze tegen een clubgenoot en trainingsmaatje. Ben benieuwd naar het niveau dat ze zal halen.

Lien heeft WO moeten geven omdat ze zich ziek voelde, jammer.
Naar navigatiepaneel Toernooi 2013