Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien

Ter Eiken M12/2
TC Forrest Hills DM12/1+

Tabel M12/2 Ter Eiken

* 1/2-Finale in de HOOFDTABEL vs KHOLOPOV ELISE (C+30/3)

Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een spannende wedstrijd. Elise doet het supergoed want heeft begin dit jaar nog in de 1/4-finale hoofdtabel van de Tour 1 + van Wimbledon gestaan.

Deze keer gaat de wedstrijd door op hardcourt, dus op 2 dagen tijd 3 verschillende baansoorten, granulaat, gravel en hardcourt.

De 1ste set wordt hard bevochten toch kan Anaïs nog haar spel opdringen en wordt met 7-5 gewonnen.

In de 2de set wordt ze door het dwingend spel van Elise gedwongen om achter de feiten aan te lopen en wordt ze voor het eerst over-powered. Deze set gaat verdiend naar Elise.

Elise gaat in de derde set op elan door en pas bij een achterstand van 4-0 vindt Anaïs opnieuw oplossingen en kan haar spel terug opdringen. Nu speelt ze weer vanouds, dominerend. Ze komt terug tot 4-3. In de laatste games kan Anaïs telkens na enkele schitterende acties op één haar na de games niet binnenhalen en gaat de westrijdwinst naar Elise. Proficiat!

* 1/4-Finale wedstrijd vs  COOLS CATHELINE (C+30/3)

De wedstrijd gaat door op GRAVEL, helemaal onverwacht en natuurlijk is Anaïs ook niet ingespeeld op deze ondergrond en dat was ook te zien. Ook speelde ze voor het   eerst tegen dit meisje.

In de 1ste set komt Anaïs achter met 5-2 en vindt dan pas haar timing. Haalt de set uiteindelijk nog binnen met 7-5. Catheline heeft haar kansen op de belangrijke momenten een beetje de nek omgewringt, maar Anaïs vecht voor elke bal en dwingt de foutenlast natuurlijk af.

In de 2de set laat Anaïs de kansen liggen en Catheline wint deze set verdiend.

De 3de set loopt Anaïs met secuur en agressief tennis uit tot 5-2 en dan maakt ze het af met een schitterend punt - op de bots genomen BH langs de lijn, na een opslag naar buiten van onpare zijde - en mag ze morgen aantreden voor de 1/2 finale.

Tabel M12/2 Tenniscentrum Alken

* Finale in de HOOFDTABEL vs CARDOUS MARION (C+30/2)

De vorige ontmoeting is in januari op Wimbledon in de Tour 1+ geweest. Toen heeft Anaïs de hele wedstrijd gedommineerd en verdiend gewonnen. Marion werd letterlijk weggeslagen omwille van haar zwakke opslag. Hopelijk staat Anaïs scherp genoeg om ook deze keer haar spel op te dringen.

Het is een interessante wedstrijd geworden. Marion haar opslag is sterk verbeterd en daardoor was er deze keer wel sprake van een wedstrijd!

Zowel in de 1ste als de 2de set is het Anaïs die de wedstrijd domineert. Ze slaat geregeld een winner, drivevolley, een scorende volley en zorgt voor een constante druk bij Marion. Het hoog tempo kan ze wel aan maar kan Anaïs niet uit balans halen. De uitslag geeft een terecht beeld weer van de spannende wedstrijd. 6/3-6/4. Proficiat Anaïs!

* 1/2-Finale in de HOOFDTABEL vs SIMONS LOUISE (C+30/3)

Deze wedstrijd was een leerrijke les. Louise heeft zeer goed weerwerk geboden en Anaïs was niet scherp genoeg om creatieve oplossingen te vinden, maar heeft de klus toch kunnen klaren. 6/4 6/3

AP

• met T1 tg naar achter dwingen
  • met O1 tg uit balans brengen, meer slice op tapijt
  • hogere contacten laten spelen op BH voor variatie
  • activeren en ontladen regelmatiger gebruiken

* 1/4-Finale in de HOOFDTABEL vs VRIJSEN BENTE (C+30/4)

Bente heeft haar best gedaan maar heeft van Anaïs geen kansen gekregen. De cijfers zijn duidelijk 6/1 6/0.

Tabel DM 12/1+ Forrest Hills Anaïs (20) en Benja (15)

* 1/4-Finale wedstrijd vs  DE SCHUTTER ZARA (35) en ZWAKHOVEN AN-SOPHIE (45)

Een superspannende wedstrijd die onze meisjes domineren tegen de eerst geplaatste en met meer dan het dubbele aantal punten.

In de eerste set gaan ze al snel aan de leiding met 2-0 en laten de kans liggen om er 3-0 van te maken. De tegenstanders schieten wakker en nemen dan de leiding over met 3-2. Anaïs en Benja gaan gewoon door en overtuigend komen ze voor met 5-3. Bij setpunt  probeert An-Sophie voorbij de netspeler (Anaïs) na een lange balwisseling met Benja te spelen. Anaïs reageert verkeerd en setpunt weg. Deze bal zou immers meters uit vliegen... Achteraf zou dit een cruciale inschattingsfout blijken.

Anaïs nu aan de opslag om de set alsnog te winnen, maar ze gaat wat overhaast te werk en maakt 3 DF. Dat is voor haar niet ongewoon, maar wel de eerste keer als het spannend is, dus heel verrassend.  Nu zijn onze meisjes duidelijk aangeslagen en spelen ook een zwakke terugslagspel. Uiteindelijk verliezen ze 5 games achterelkaar voordat ze terug het roer overnemen.

In de 2de set komen ze dus terug voor met 2-1. De tegenstanders die al jaar en dag samen spelen kunnen op hun ervaring wel het verschil maken op de beslissende momenten en komen verdiend voor met 5-2. Onze meisjes spelen dan 2 geweldige games waarvan ze 1 winnen en de 2de met wat pech toch nog afgeven, dus eindstand 7/5-6/3. Proficiat aan alle vier speelsters voor de superspannende wedstrijd.

* 1ste ronde wedstrijd vs DELEU BEAU (20)  en THYS PHEBE (15)

Een goede wedstrijd, gelijk opgaand en in de 1ste set beslist door een tie-break in het voordeel van Anaïs en Benja. Het is de eerste wedstrijd na haar ziekte en Anaïs niet voluit en speelt slim.

In de 2de set kunnen de tegenstanders de overmacht van onze meisjes niet meer tegen houden en wordt de wedstrijd verdiend gewonnen met 7/6-6/3.

Tabel EM12/1+ Forrest Hills

* 1/16-Finale (Prekwalie) wedstrijd vs MAMPAEY BENJA (C+30/3)

Wegens griep heeft Anaïs helaas niet kunnen spelen. Had ze supergraag gedaan. Het is van 2011 dat ze tegen Benja gespeeld heeft in de memorabele FINALE van de intergewestelijke interclub te Beveren.

Tabel M12 Geldrop JRT**

* 1/4-Finale wedstrijd vs Florentine Dekkers

Wegens griep heeft Anaïs helaas niet verder kunnen deelnemen aan dit toernooi.

* 2de poule wedstrijd vs Marit de Greef [4]

In de 1ste set speelde Anaïs op het elan van de vorige wedstrijd, dus geen probleem.

Tijdens de 2de set kreeg ze het moeilijk om haar niveau hoog te houden en Marit kon er gebruik van maken en pas na op achterstand van 4-1 gekomen te zijn, kon Anaïs terug haar spel opleggen. Eindstand 6-2,6-4. Proficiat.

* 1ste poule wedstrijd vs Anouck Vrancken-Peeters

Anaïs werd deze morgen wakker en melde dat haar gewrichten pijn deden, dat is natuurlijk slecht nieuws. Ze wou toch naar het toernooi en ze voelde zich een aantal uren later wel wat beter, maar toch...

De 1ste game begon met 3DF en voorspelde niets goeds, maar ze vond haar ritme en ging vrij vlot door de verdediging van Anouck (2003) die zich enkel kon verweren met diepe hoge baltrajecten totdat de bal te kort landde ...

In de 2de set heeft Anaïs aandacht gegeven aan een aantal nieuwigheden en ging de foutenlast natuurlijk hoger liggen, maar had toch nog marge en won de wedstrijd met 6-2, 6-4.