Toernooien 2013/06


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
TC Tenkie M14/4
GTT M12/2
GTT M14/2
Stade Leuven EM12/1+
Stade Leuven DM12/1+Tabel M12/2 GTT


Finale in de HOOFDTABEL              

DEKORT FEBE(C+30/3)                    30/06/2013 11:30       Gewonnen met : 6/3 - 6/2

Vorige ontmoeting is op TC Boneput geweest in april, nog binnen gespeeld op hardcourt. Toen nog heeft Anaïs de wedstrijd in 3 sets gewonnen. Ben benieuwd deze keer? In ieder geval zal ze met deze finale een plaats bij de laatste 8 in de ranking verzekerd hebben...

Dit is de 2de finale van de voormiddag en baserend op de 1ste finale zou het een lange wedstrijd kunnen worden. Onverwacht speelt Anaïs superscherp. 

Set 1

Speelt gefocused maar zoekt haar ritme. Tot 3-3 gaat het gelijk op en dan vindt Anaïs de lijnen opnieuw. Ook haar opslag en terugslag draait op volle toeren en de set gaat met 6-3 naar Anaïs.

Set 2

Deze keer laat  ze zich niet verrassen en speelt op hoog toerental verder. Ook deze set en dus toernooiwinst gaat verdiend naar Anaïs. Met deze winst is ze ook zeker geplaatst voor de Vlaamse Kampioenschappen in september. PROFICIAT!1/2 Finale in de HOOFDTABEL

VAN BAELEN MIRTE(C+30/3)                  26/06/2013 16:00       Gewonnen met : 6/3 - 6/1

Anaïs speelt gefocust en snel wordt duidelijk dat ze een maatje te groot is voor Mirte. Mirte speelt een degelijke partij en maakt het Anaïs regelmatig moeilijk maar na de eerste set is Anaïs goed op dreef en is de wedstrijd snel beslist. Het was ook een leuk weerzien met haar dubbelpartner winnaar van DM10 in de Boneput. Proficiat voor het volgen van je aandachtspunten!1/4 Finale in de HOOFDTABEL

MEELBERGHS MARIE(C+30/5)               23/06/2013 10:00      Gewonnen met : 6/1 - 6/1


Marie speelt voor wat ze waard is, maar kan niet echt weerwerk bieden. Een vlotte winst voor Anaïs. Proficiat.

AP

* approach naar BH

* dropshot als de tg uit balans isTabel M14/2 GTT


Finale in de HOOFDTABEL

SMEULDERS Ellen (C+30/2)                     30/06/2013 10:00    Gewonnen met : 7/5 - 7/6 (4)

Tegen dit meisje won Anaïs in de Keiheuvel haar eerste toernooi van de Volvo Tour M12/2, dus vorig jaar! Het was een spannende wedstrijd met zeer mooi aggressief tennis die in het voordeel van Anaïs eindigde in de tie-break van de 2de set. Hopelijk kunnen we allemaal opnieuw van een superspannende finale genieten!

Jammer, Anaïs was niet met haar gedachten bij deze wedstrijd. Ze was haar verjaardagsfeestje aan het voorbereiden....desondanks kon ze deze partij winnend afsluiten. Ellen heeft haar best gedaan en er alles aan gedaan om het zo lang mogelijk vol te houden, maar kon de tiebreak niet winnen en ging de toernooiwinst toch nog naar Anaïs. Haar eerste 10 ptn in de Volvo Tour M14/2...1/2 Finale in de HOOFDTABEL

MEEUS IRIS (C+30)                                 29/06/2013 11:15    Gewonnen met : 6/3 - 6/4

Ben benieuwd wat deze wedstrijd zal brengen, een stevige tegenstander die meer dan 2 jaar ouder is.

Dit meisje is niet alleen 2 jaar ouder maar ook 2 koppen groter als Anaïs! Iris slaat enorm hard en strak over het net en heeft een zeer zware vlakke opslag en een mooie spinopslag als 2de.

Ellen is vandaag zelfs komen supporteren voor Anaïs in de halve finale, dus fairplay ten top, super van Ellen. 

set 1

Ondanks het fysieke overwicht, laat Anaïs zich niet van de wijs brengen, past haar speelbasis aan en kan gelijke tred houden met Iris omdat ze toch regelmatig onnodig in de fout gaat. Vooral haar opslag laat haar in de steek. Na de aanpassingsperiode bij 3-3 laat Anaïs zien waarom ze 1ste staat in de ranking (wel bij de M12/2) en gaat vlot voor de winst van de 1ste set.

set 2

In de 2de set krijgt Iris nog steeds geen vat op het spel van Anaïs. Anaïs super gefocust blijft voor haar shots gaan bij elke mindere bal van Iris en loopt uit naar een verdiende voorsprong van 5-2. Iris haalt alles uit de kast en kan 2 spellen naar zich toe trekken met afgedwongen punten en zelfs enkele winners. Opnieuw Anaïs aan de opslag en kan met de 2de matchbal de wedstrijd afmaken. Proficiat voor je sterke prestatie en je eerste perfo in Vlaanderen!


1/4 Finale in de HOOFDTABEL

HERMANS LAUREN (C+30/3)                     25/06/2013 18:00 Gewonnen met : 6/2 - 6/3

Een leuke partij om wedstrijdritme op te doen. Anaïs is wel duidelijk een maatje te sterk voor Lauren. Proficiat.


Tabel M14/4 TC Tenkie


1/4 Finale in de HOOFDTABEL

DEVILLE JULIE (C+30/1)                                               Verloren met 2/6 - 2/6

Julie wordt een leuke test. De meisjes trainen gedeeltelijk samen (Julie volgt het volledig Junior Pro Team programma op KCA) en Anaïs heeft nog niet van haar kunnen winnen in de single.

De wedstrijd wordt indoor gespeeld op rubber met korrel.  Ik kom aan bij aanvang van de 2de set.

Anaïs moet meer moeite doen dan zij gewoon is om haar aggressief spel op te leggen waardoor de foutenlast net te hoog is om de spellen te winnen. Meestal maakt ze een aanvallende fout op game -of breakpunt en Julie houdt haar foutenlast laag door slim met meer marge te spelen. Ondanks de foutenlast van Anaïs heeft Julie flink wat winners moeten incasseren en een prima wedstrijd gespeeld. Proficiat!

Beelden volgen

AP

* speelpositie aanpassen om vroeg ctcpt te waarborgen

* voetenwerk aanpassen aan ondergrond


1/4 Finale in de KWALIFICATIETABEL

SNOEKS AURELIE (C+30/3)                                        Gewonnen met 6/1 - 6/4

Een oude bekende van vorig jaar. Verschillende superspannende wedstrijden. Vandaag hoop ik opnieuw, maar ik vrees dat Anaïs na haar eerste live concert van gisteren(nacht) niet echt tennisminded aan de uitdaging zal starten..... We love Alicia Keys!!!!

Anaïs start onverwacht sterk en Aurelie probeert aan te klampen maar kan weinig doen om de vlotte winst van de 1ste set tegen te houden.

In de tweede set begint Anaïs met 3 DF. Dan speelt ze een sterke 5de game maar verslaat zich op een onnodige drivevolley die eigenlijk uit zou vliegen. Dan speelt Aurelie 2 superscherpe punten en verkleint ze de achterstand met 3-2. In de volgende games loopt het gelijk op en uiteindelijk wint ze verdiend de wedstrijd.

Een veel betere wedstrijd-focus dan verwacht en mooie punten. Proficiat!
Tabel M12/1+Stade Leuven


1/8 Finale in de KWALIFICATIETABEL

CASSAMAJOR RHEA (C+30/3)        22/06/2013 16:00   Verloren met : 6/4 - 5/7 - 6/3

Een verrassende partij in vele opzichten. Anaïs staat niet scherp te spelen en is ook zeer onrustig, helemaal niet van haar gewoonte. Op de beelden zal je regelmatig een reactie zien van Anaïs op een misser dat duidelijk aangeeft dat ze niet in haar normale doen is.

Rhea haalt al waar ze aan kan terug en maakt het Anaïs hierdoor zeer lastig. De vele winners worden regelmatig afgewisseld met een gehaaste fout. Een knappe prestatie van Rhea en een belangrijke les voor Anaïs. Proficiat en veel succes voor het vervolg van dit toernooi.Tabel DM12/1+Stade Leuven


1/2 Finale in de HOOFDTABEL

DELISSE EMILIE (35 ptn.)
VERMEULEN NICKY (35 ptn.)                                28/06/2013   
Verloren met : 7/6 (4) - 6/0


Een stevige team aan de overkant. Het is voor Anaïs de derde keer in de 1/2 finale dat ze deze meisjes moet bekampen. Steeds haalt ze het net niet want verliest telkens in de supertiebreak! Vorige partners zijn respectievelijk bij de M10 Voet Floor en bij de M12 Julie Devillé geweest.

set 1

Anaïs speelt met Benja een supersterke set! Staan ook 5-4 voor en moeten toch een tiebreak toestaan. Deze spelen ze niet van hetzelfde niveau en de setwinst gaat naar de favorieten.

set 2

De meisjes besluiten om van plaats te wisselen en dit is duidelijk geen goede keuze geweest, want meteen zie je dat de weerstand die ze kunnen bieden met deze opstelling veel minder is. Deze set is dan ook geen echte wedstrijd meer en de winst gaat dan ook verdiend naar Emilie en Nicky. Proficiat meisjes en succes in de finale!
Anaïs en Benja op TC Stade Leuven


Naar navigatiepaneel Toernooi 2013

Hallo!

Laat maar weten wat je van deze pagina vindt!
Schrijf gerust jouw mening ;-)