Toernooien 2012/09


Hier vind je het relaas van Anaïs ' ontwikkeling tijdens toernooien
TC Tongerse EM12/4
TC Wimbledon EM12/4
GT Tessenderlo EM12/5
GT Tessenderlo EM12/4
Clubkampioen DD30ptnClubkampioenschap Dubbel Dames 30ptn

De finale is de 4de partij en ook de moeilijkste. Dat is de eerste maal dat Anaïs bij de dames speelt en dat is toch iets speciaals, ook voor ons. De tegenstand is sterker dan de vorige teams en Anaïs is niet echt meer scherp en bij de zaak. Heeft vandaag ook de finale M12/5 op GTT gespeeld en daar heeft ze ook maar 1 set haar aandacht bij kunnen houden. Gelukkig kan Marth op de momenten dat Anaïs het moeilijk heeft haar steeds opnieuw motiveren om toch door te zetten en uiteindelijk na enkele wedstrijdpunten tegen in de super-tiebreak worden ze samen clubkampioen. Proficiat!!
Tabel GT Tessenderlo M12/5

* Finale vs SNOEKS AURELIE (C+30/4)

Morgen zullen ze voor de 7de maal tegen mekaar spelen. De onderlinge stand is 6-0 voor Anaïs. Ook binnen veertien dagen zullen opnieuw elkaar bekampen tijdens de Masters van het Jeugdsterrencircuit. Volgend jaar zullen ze elkaar waarschijnlijk niet meer tegenkomen omdat Anaïs dan nog U12 speelt.

Een voorspelbare wedstrijd met toch een verrassende winnaar. Anaïs speelt de 1ste set uitstekend en wint vlot met 6-1.

De 2de set is Anaïs totaal niet bij de les en Aurelie komt beter in haar spel en het wordt uiteindelijk 6-4 verdiend voor Aurelie.

In de 3de set is Anaïs nog steeds de weg kwijt, maar kan op de een of andere manier toch een tie-break uit de brand slepen ondanks een aantal matchballen tegen bij 5-4 en bij 6-5!

In de tiebreak kan Aurelie geen vuist meer maken en gaat de winst toch naar Anaïs. Ze is duidelijk toe aan een welverdiende rustweek na deze laatste wedstrijd van het seizoen! Binnen veertien dagen zijn nog de Masters, just for fun!
Deel 1

Deel 2 en prijsuitreiking* 1/2-Finale vs VERMEULEN MARTHE (C+30/4)

Ook in deze wedstrijd wordt Anaïs niet echt uitgedaagd. Het is hoog tijd dat ze deze reeks achter zich laat want Anaïs begint het vervelend te vinden (6/1-6/1).


* 1/4-Finale vs AWOUTERS BRITT (C+30/5)

In deze wedstrijd heeft Anaïs van alles kunnen proberen. Britt heeft haar best gedaan en een aantal goede puten gemaakt, maar Anaïs is 2 maatjes te groot (6/1-6/0).* 1/8-Finale vs SCHEPERS AMBER(C+30/5)

wo 19/09/2012 16:15

Een nieuw gezicht. Hopelijk een goede inspeelwedstrijd.

Een grote stevige meid, die wel de basis onder de knie had, maar nog te weinig ervaring en verfijning in de uitvoeringskwaliteit.

Anaïs had wel degelijk deze wedstrijd nodig om opnieuw wat wedstrijdritme op te doen. Ze speelde niet super, maar degelijk. Ze heeft nog een aantal dingen uitgeprobeerd, wat wel niet erg goed lukte, maar haar beleving was weer top! 6/1-6/3 is terecht omdat het tempo te laag was.


Tabel GT Tessenderlo M12/4

* 1/4-Finale vs RAMAKERS AMBER (C+30/2)

za 22/09/2012 18:45 (temperatuur zakte naar 14 naar 8 graden)

Fijn nog eens de kans te krijgen om tegen Amber te spelen. De vorige keer was in het begin van deze zomer binnen in Tenkie.

Super 1ste set van Anaïs. Op alle vlakken speelde ze praktisch foutloos en met een pak winners. Amber zag de ballen vliegen. De score was 6-2 en helemaal correct.

Tot aan 4-0 in de 2de set mislukken de shots die in de eerste set wel lukten. Anaïs is net niet meer scherp/fit genoeg om het agressieve spel bijna foutloos te blijven spelen. De set eindigt toch nog met 6-4 na een knappe remonte van Anaïs.

In de 3de set gaat het hard om hard en Amber loopt uit naar een 4-2 voorsprong met enkele lucky shots. De laatste 2 games zijn zeer hard bevochten, maar Anaïs heeft alles gegeven en kan het tij niet meer keren.

Vriend en vijand waren het eens, Anaïs heeft zeer sterk gespeeld, uitgezonderd 4 games in de 2de set! Proficiat!

Deze wedstrijd heb ik gechart met ProTracker en zal de stats hier spoedig publiceren.


* 1/8-Finale vs SMEULDERS Ellen (C+30/4)

wo 19/09/2012 17:30

Hopelijk een herhaling van de finale in Keiheuvel, tenminste met even kwaliteitsvolle balwisselingen!

De weeromstandigheden waren op z'n zachts gezegd 'gevarieerd'. Wind, regen, lage invallend zonlicht, frisse temperaturen,... maar uiteindelijk hebben ze goed tennis kunnen laten zien. Mooie opgebouwde balwisselingen en dan scoren in de opening of aan het net met een dropvolley of crossvolley.

Anaïs had duidelijk de controle over de wedstrijd en de uitslag 6/4-6/2 is ook correct. Dat was de laatste wedstrijd van Ellen bij de 12-jarigen. Veel succes volgend jaar, misschien komen ze elkaar nog tegen.


Tabel TC Wimbledon M12/4

* 1/4-Finale vs (3) RAMAEKERS LORE (C+30/2)

wo 12/09/2012 14:30 (op de Boneput)

Hopelijk gaat de wedstrijd op gravel door, vooral om te vergelijken met de vorige wedstrijd, een week geleden.

Toch niet, een binnenwedstrijd wel op kunstgravel (Boneput). De eerste set heb ik gemist, ging ook vrij snel. Blijkbaar had Anaïs wat aanpassing nodig van gravel naar tapijt en terug naar kunstgravel op drie dagen. De stand was droog 6-0.

De 2de set heb ik helemaal gevolgd en heel veel spannende en goede punten gezien. Van beide spelers. Anaïs heeft wel sterk gespeeld en Lore steeds onder druk gezet, maar in het scorende gedeelte wou het op de game -en breakpunten net niet lukken! Ze heeft in 7 van de 8 games (6-2) verschillende keren de kans gehad om het spel te winnen. Dat is in 2 spellen ook gebeurd, vandaar de uitslag. Toch proficiat!

AP:

  • optimaal leren omgaan in de verschillende situaties met de slice
  • BHO minder in het net, gevoel voor lengte/hoogte verder inslijpen

* 1/8-Finale vs THYS PHEBE (C+30/3)


Een meisje dat U10 speelt met voldoende kwaliteiten om haar plan goed te trekken bij de U12. Ben benieuwd!

Door het regenweer spelen ze binnen op tapijt. Het is snel duidelijk dat Phebe niet is opgewassen tegen de constante drukvol spel van Anaïs. Het wordt, na een lange 1ste game, vlot 5-0. Anaïs maakt dan enkele UE en maakt dan uiteindelijk de set af met 6-2.

De 2de set gaat wat geleidelijk op, maar Phebe kan enkel 1 game echt winnen en de andere zijn UE van Anaïs. Anaïs speelt gedurfd, maar soms met iets te weinig marge. De wedstrijd wordt toch verdiend gewonnen met 6-4. Met deze overwinning bevestigd Anaïs haar toekomstig C+30/2 klassement. Proficiat!Tabel TC Tongerse M12/4


* 1/4-Finale vs (2) RAMAEKERS LORE (C+30/2)

De signalen waren niet veelbelovend. De school is terug van start gegaan en het vroeg opstaan is weer aan de orde.

Dit nieuw ritme was duidelijk te zien in de warming up. Geen van beide meisjes kon de bal rustig heen en weer spelen, dus niet echt lekker om te starten met de wedstrijd.

De 1ste set van van beide meisjes van een laag niveau, vol UE en weinig of geen FE.

In de 2de set wel beterschap, de UE nog altijd hoog, maar regelmatig werd er ook een punt afgedwongen. Dus hoopten we op een 3de goede set. Helaas kon Lore in laatste instantie 2 games achter elkaar winnen, 6/1-7/5. Als het wat meevalt zal Anaïs op Wimbledon een herkansing krijgen, ben benieuwd!

AP:

  • voorbereiding op de match verzorgen* 1ste ronde vs BOGAERTS SARAH (C+30/5)

Na de eerste 2 games was het al snel duidelijk dat Anaïs twee maatjes te groot is voor Sarah. Anaïs heeft een beresterke wedstrijd gespeeld op alle vlakken en er ook nog een extra training in serve & volley van gemaakt. Sarah heeft alles gegeven, maar het tempo, preciese en variatie was veel groter dan zij aankon! Toch compliment voor Sarah want haar positieve attitude en sportiviteit was van het niveau van Anaïs. Ook zijn we te weten gekomen dat ze graag dubbel speelt en misschien, als het uitkomt zullen beide meisjes eens samen dubbelen.